Selecteer een pagina

Heden 16/09 is onderstaand verzoek verstuurd aan BuZa

Zoals BuZa ongetwijfeld zal hebben vernomen zijn velen Nederlanders in Spanje getroffen door het noodweer. Niet alleen vakantiegangers maar ook Nederlanders die er wonen. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, waaronder veel Nederlanders niet alleen uit dorpen, maar ook van campings. Wegen naar dorpen, electriciteit en water zijn afgesloten, tunnels ondergelopen. Veel acties van Nederlanders onderling zijn opgestart om elkaar te helpen. Er zijn inmiddels, volgens de pers, 6 mensen omgekomen en 1 Nederlander is al 2 dagen vermist. Nederlanders (vakantiegangers en wonende) vragen elkaar via Social Media om meer informatie; of bepaalde gebieden wel of niet toegankelijk zijn, wie hulp nodig heeft, familie in Nederland vraagt zich af of mensen veilig zijn. Niet iedereen kan het Spaanse nieuws volgen of verstaan.

Update 16-09-2019 – “We leven intens mee met iedereen die getroffen is door de gevolgen van het noodweer in het zuiden van Spanje. Meerdere personen zijn op dit moment vermist, waaronder een Nederlander. Consul Eric Durieux gaat morgen naar het gebied om zich ter plekke op de hoogte te stellen. Buitenlandse Zaken en de Ambassade staan klaar om bijstand te leveren waar nodig (+31247247247).” Jan Versteeg, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Spanje

Aanpassen reisadvies

Voor het reisadvies in Spanje, staan geen waarschuwingen, alles is groen sinds het begin van het noodweer, geen informatie, Waarom is en wordt dit niet aangepast?

We verzoeken BuZa dringend het reisadvies aan te passen en contact op te nemen met de Nederlanders in het getroffen gebied. Velen zijn letterlijk alles kwijt.

Update reisadvies is nu aangepast: laatst gewijzigd op: 16-09-2019  

Het zuidoosten van Spanje is getroffen door noodweer. Het gaat om het gebied tussen Alzira (ten zuiden van Valencia) tot het zuiden van Murcia (Lorca). Wegen naar dorpen, elektriciteit en water zijn afgesloten. Wilt u naar dit deel van Spanje reizen? Informeer dan voor u vertrekt naar de laatste ontwikkelingen op uw bestemming.

Hartelijk dank,

Stichting GOED

Namens onze getroffen landgenoten in Spanje

Reisadvies laatst gewijzigd op 05-08-2019 nog steeds geldig op 16-09-2019

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This