Selecteer een pagina

Het Bestuur

Antonietta Sgherzi

Antonietta Sgherzi

Voorzitter

Geboren in Den Haag, dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. In 1993 vertrokken naar de Franse Alpen, vervolgens Zuid-Frankrijk, Canada (Vancouver, BC) en nu al weer meer dan zeven jaar in het VK. Ik heb twee zonen en een Engelse partner.

Werkervaring in toerisme, IT-support, backoffice/administratie en webdesign. Tevens bestuurder van de Bath-Alkmaar Twinning Association, een NGO die de oudste  stedenband in ere houdt. Zeven jaar geleden heb ik de online community NIHB – Nederlanders in het buitenland (bijna 20.000 leden) opgezet en de website www.nihb.nl. Door het NIHB realiseerde ik de grote behoefte om Nederlanders in het buitenland een stem te geven. Vanuit het NIHB is Stichting GOED geboren.

Kris von Habsburg

Kris von Habsburg

Adviseur nationaliteitswetgeving

Kris von Habsburg, een Nederlands-Australische expat/migrant in het VK, was geboren en getogen in Nederland maar woont en werkt al zo’n 30 jaar in den vreemde (Engeland, Thailand, China, Ierland, Australië, VS, etc). Hij heeft een aantal jaar als consulair medewerker gewerkt en daar kennis opgedaan van zaken zoals afgifte van paspoorten, nationaliteitswetgeving, consulaire bijstand etc. Kris heeft zelf vanouds een kleurrijke multinationale familieachtergrond en over de jaren zelf ervaring opgedaan met werken, huwelijk, scheiding, kinderen, en zo goed als alle aspecten van internationaal leven.

Initieel was Kris zijn achtergrond in het toerisme en de gezondheidszorg. Daarnaast heeft Kris over de jaren als vrijwilliger verschillende organisaties en mensen bijgestaan met advies over de Nederlandse nationaliteitswetgeving. Hij wordt nu wereldwijd gezien als een van de specialisten op de Nederlandse nationaliteitswetgeving en geeft verschillende instanties, stichtingen en politici advies op dit gebied.

Kris is erg begaan met de problematiek en het leed dat veroorzaakt wordt door de huidige en voorgaande nationaliteitswetgeving. Hij herkent hierin de rechtstreekse gevolgen zoals het praktisch scheiden van gezinnen en het vereenzamen van ouderen. Hij herkende al snel hoe de nationaliteitswetgeving Nederlandse immigranten en hun families raakt en dat het ook anders kan. In 2009 richtte Kris de vrijwilligersorganisatie Nederlanders in den Vreemde op en sinds 2020 startte hij als jurist Habsburg Legal Services. Kris is adviseert de Stichting GOED en zoekt via samenwerking met overheid, organisaties en betrokkenen om verbetering te krijgen in de situaties van Nederlanders in den vreemde.

Anne Lutjens

Anne Lutjens

Secretaris

Ik ben geboren in Eindhoven en woon in België, Poppel, tussen Tilburg en Turnhout. Ben wel Nederlandse.Nadat ik al een aantal jaren had gewerkt als secretaresse en administratief medewerkster heb ik de Masteropleiding HRM afgerond. Ik werkte vaak binnen de afdeling Personeelsmanager of Human Resource Manager, zoals dat tegenwoordig vaak heet. Daarom besloot ik de Masteropleiding HRM te volgen. Heb bij diverse bedrijven gewerkt en ook een eigen bedrijf gehad samen met mijn man op het gebied van Personeelsmanagement en Coaching. 

Vervolgens kwamen we steeds vaker naar Thailand. Om het verblijf in Thailand prettiger te laten verlopen hebben we daar een huis in Pattaya, Na Jomtien. In Pattaya ben ik lid van de Nederlandse Vereniging. Op de momenten dat ik in Thailand ben houd ik me bezig met het organiseren van evenementen en zorg voor de financiën (Penningmeester). 

Anne Marie de Beaufort

Anne Marie de Beaufort

Na een jeugd in Nederland in 1995-96 een jaar bij een gastgezin in Costa Rica gewoond. Daarna via mijn studie Rurale Ontwikkelingseconomie in Wageningen en Noodhulp in Groningen meerdere mooie internationale ervaringen opgedaan. Vanaf 2007 samen met mijn man en erna gezin het ‘expat’ leven mogen beleven in Duitsland en Frankrijk.

Werkervaring in de ngo-sector op gebied van onderzoek en analyse, project managent en communicatie. Actief vrijwilligster onder andere voor de stedenband Bayeux – Eindhoven. Sinds 2020 weer terug in Nederland en gestart bij Stichting GOED ik zet me met name in voor het dossier terugkerende Nederlanders.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This