Selecteer een pagina

Het is algemeen bekend dat velen van de Nederlanders in het buitenland een lange reis moeten afleggen om een paspoort te vernieuwen. Hier heeft onze partner het NIHB in 2018 campagne voor gevoerd. Er zijn sindsdien een aantal verbeteringen doorgevoerd, zoals de mogelijkheid om bij een VFS Global (visa kantoor) het paspoort te vernieuwen. Tevens de inzet van een MVA, een mobiel paspoort aanvraagstation, waarbij de ambassade naar je toekomt. Deze MVA’s zijn vaak gelijk volgeboekt en worden niet voldoende ingezet. Daarnaast kan de informatievoorziening veel beter. Van andere toezeggingen zoals het afnemen van de vingerafdruk op een ander moment dan tijdens paspoort vernieuwing, is de status niet bekend.

Wat kan beter?

Om erachter te komen waar de schoen precies wringt, omtrent de informatievoorziening en het maken van een afspraak, hebben we een klein onderzoekje uitgezet in Australië. Een land met veel Nederlanders, die lange afstanden moeten afleggen. Er zijn welgeteld 2 locaties in Australië waar men het paspoort kan vernieuwen;

Het Consulaat Generaal in Sydney en VFS Global in Perth.

Hoewel we als voorbeeld Australië hebben gekozen, voor dit onderzoek, is de situatie in de meeste landen vergelijkbaar.

We zijn op dit moment in contact met het CG in Sydney over de resultaten van het onderzoek en onze aanbevelingen. Hier zullen we op een later tijdstip verder over berichten.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This