Selecteer een pagina

Mobiel paspoort aanvraagstation

MVA staat voor een mobiel vingerafdrukopname apparaat of zoals doorgaans wordt gebruikt; een mobiel paspoort aanvraagstation of pop-up ambassade. Voor niet-ingezetenen wordt het MVA gebruikt om een paspoort of ID (soms DigiD) te kunnen aanvragen op een locatie anders dan ambassades en consulaten. Het ambassade team komt naar de mensen toe, als het ware.

De informatie over het waar en wanneer een MVA zou plaatsvinden werd tot sinds kort niet op een centrale plek bijgehouden, met als gevolg dat veel mensen niet op de hoogte waren van deze service.

Vanaf het begin van de paspoort campagne heeft het NIHB en vervolgens Stichting GOED aan Buitenlandse Zaken vriendelijk doch dringend verzocht de informatievoorziening te verbeteren. Zodat mensen op tijd op de hoogte zijn wanneer er een MVA in de buurt langskomt. We zijn dan ook zeer verheugd dat hier nu verbetering in is gekomen.

De locaties van de MVA’s zijn nu makkelijker per land op te zoeken

Op de website van NederlandWereldwijd.nl wordt via de web-pagina Paspoort of ID-kaart per land vermeld of en op welke data er een MVA staat gepland. Op deze manier is het veel makkelijker voor mensen om vooruit te plannen en ook zelfs eventueel naar een MVA over de grens te gaan, mocht dat dichterbij zijn dan de ambassade of consulaat.

Kies het land in op de webpagina en kies checklijst aanvraag paspoort. Als er een Mobiel Aanvraagstation komt zal hier de datum en locatie worden vermeld.

Let wel dat de afspraken snel volgeboekt zijn, check daarom de mogelijkheden ruim van tevoren.

Vraagt u alleen een paspoort aan om uw Nederlandse nationaliteit te behouden?

Vraag dan een verklaring van Nederlanderschap aan. Dit bespaart u tijd en geld.

Buiten Nederland een paspoort of ID-kaart aanvragen bij u in de buurt

Ga hier naar de lijst met landen die een mobiel paspoort aanvraagstation hebben ingepland.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This