Selecteer een pagina

DIGID

Met een DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en in de zorg.
DIGID aanvragen via videobellen

DIGID-CODE AANVRAGEN VANUIT HET BUITENLAND

DigiD (uitgesproken als die-gie-dee) is de naam van een online beschikbaar systeem (portaal) waarmee Nederlandse overheden iemands identiteit kunnen controleren. Zeg maar een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst voor het doen van onder meer aangiften, de politie (voor het melden van een misdrijf, overtreding of klacht, de Sociale Verzekeringsbank voor je AOW enz. De DigiD wordt door de meeste instanties gebruikt als verplichte toegang tot hun online dienstverlening.

Tegenwoordig kunt u DigiD aanvragen via videobellen, een hele verbetering, het is nu niet meer nodig om naar Nederland te reizen!

Heeft u AOW? Of heeft u een brief van de SVB waarin staat dat u AOW krijgt? Dan kunt u een DigiD aanvragen via Mijn SVB. U moet hiervoor wel een burgerservicenummer BSN hebben.

U kunt de DigiD app op twee manieren activeren:

  • sms (sms-controle moet aan staan in Mijn DigiD)
  • ID-check

Let op, is uw Nederlandse identiteitsbewijs uitgegeven op een ambassade, consulaat-generaal, grensgemeente of de Schipholbalie? Dan kunt u de ID-check alleen uitvoeren met een:

  • paspoort uitgegeven vóór 30 augustus 2021
  • identiteitskaart uitgegeven vóór 1 augustus 2021

Wij hebben begrepen dat bovenstaande opgelost zou moeten zijn, maar sluiten niet uit dat mensen nog steeds problemen hiermee kunnen hebben. Mocht dit het geval zijn neem dan contact op met Nederland Wereldwijd of DigiD.

DIGID-AANVRAAG

(zonder videobellen)

WIJ ONTVANGEN GRAAG FEEDBACK EN ERVARINGEN VIA ONS MELDPUNT!

Europees inlogmiddel eIDAS

eIDAS staat voor ‘Electronic Identities And Trust Services’.

Nederlandse overheidsorganisaties en private organisaties met een publieke taak moeten sinds 29 september 2018 Europees erkende inlogmiddelen accepteren in hun digitale dienstverlening. De lidstaten van de EU hebben dit met elkaar afgesproken in de eIDAS-verordening. Hierdoor wordt het makkelijker en veiliger om binnen Europa online zaken te regelen.

Concreet betekent dit dat burgers die de beschikking hebben over een erkend inlogmiddel dezelfde zaken moeten kunnen regelen als alle andere burgers in een lidstaat. Levert een dienstverlener digitale toegang, dan wordt deze daarom geadviseerd, niet alleen Nederlandse, maar ook Europees erkende inlogmiddelen toegang te verlenen. Bijvoorbeeld: een Duitse burger kan met zijn Duitse inlogmiddel inloggen bij het CJIB om de boete van een verkeersovertreding in Nederland te betalen. 

Bron: DigitaleOverheid.nl

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022   DigiD app is recentelijk aangepast Na het videobellen voor DigiD activatie is er meer goed nieuws te melden. Het heeft even geduurd (ruim 2 jaar) maar de ID-check functie in de DigiD app werkt nu voor alle paspoorten. Het was voorheen niet...

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This