Selecteer een pagina

Drukte op de beurs, veel mensen willen Nederland verlaten

Het was weer een succesvol jaar voor Stichting GOED op de Emigratiebeurs, waar we voor het derde jaar op rij aanwezig waren, samen met onze collega’s van de VBNGB. We hebben talloze bezoekers mogen ontmoeten en hun vragen kunnen beantwoorden.

Het viel ons op dat de redenen om Nederland te verlaten zeer divers zijn. Van jonge gezinnen tot gepensioneerden, allen overwegen een nieuw leven elders om verschillende redenen. Velen zijn op zoek naar de zon in Zuid-Spanje, terwijl anderen ook interesse tonen in Portugal, Italië, Scandinavië en Canada. De motivaties voor vertrek variëren van de stijgende kosten in Nederland tot een verandering in sfeer, de drang naar meer ruimte en rust, en simpelweg het avontuur van het opbouwen van een nieuw leven.

De VBNGB heeft veel bezoekers kunnen adviseren over pensioenen, zorgverzekeringen en belastingen, en hield zelfs een drukbezochte presentatie op de tweede dag van de beurs.

Stichting GOED heeft voornamelijk ingezet op advies over voorbereidingen voor vertrek en het bespreken van onderwerpen waar men wellicht niet direct aan denkt. Ook ons e-boekje ‘Survivalgids voor Emigranten‘ vond gretig aftrek.

We zijn verheugd over de positieve reacties die we mochten ontvangen. Het doet ons goed te horen dat ons werk wordt gewaardeerd en dat we mensen kunnen helpen in hun emigratieproces.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This