Selecteer een pagina

Reactie Min. Justitie en Veiligheid

← Alle onderwerpen

Reactie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op het nationaliteitsonderzoek

Na bijna 4 maanden heeft Stichting GOED een reactie mogen ontvangen op de resultaten van het Nationaliteitsonderzoek. De Stichting heeft zijn zorgen geuit, over de informatievoorziening omtrent de complexe nationaliteitswetgeving, die nog steeds te summier wordt weergegeven. Bovendien wordt men niet altijd goed voorgelicht of simpelweg doorverwezen naar advocaten als de vraag te ingewikkeld is voor de ambassade of het 24/7 Contactcenter.

Kort samengevat de reactie van Min. JenV;

Mensen moeten zelf de informatie op de overheidswebsites checken, wanneer hun persoonlijke situatie veranderd. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid en alles is wel ‘ergens’ online te vinden.

Hier kunnen we het dan mee doen, het Min. van JenV steekt niet graag de hand in eigen boezem en toont totaal geen empathie.

Het is niet voor niks dat mensen hun heil zoeken bij belangenorganisaties voor Nederlanders in het buitenland en bij specifieke Facebook groepen en forums. Bij laatstgenoemden komen velen nationaliteit gerelateerde vragen binnen. Je kunt je afvragen waarom?

Daarnaast heeft de overgrote meerderheid in het onderzoek aangegeven voor een dubbele nationaliteit te zijn, hier wordt al helemaal met geen woord over gerept. Evenmin dat het behoud van het Nederlanderschap voor meer dan 90% van de respondenten, zeer belangrijk is, zelfs al is men al jaren geleden vertrokken.

De reactie op het rapport is dan ook een klap in het gezicht voor de meer dan 5000 Nederlanders wereldwijd die het onderzoek hebben ingevuld. Het ministerie reageert verder op geen enkele manier op de inhoud en bevindingen die het rapport naar voren heeft gebracht.   

Lees het volledige antwoord van het Min. van Justitie en Veiligheid

1 Reactie

  1. Ik ben, door huwelijk, sinds augustus 1965 behalve Nederlandse ook Française geworden.Sindsdien is dat héél belangrijk voor mij gebleven. Nederland is mijn eigen, mijn geboorteland. Ik ben daar groot geworden, volwassen geworden.
    Ik ben daar, op school, bewust Nederlandse geworden. Ik ben nu 82 jaar en wil die Minister me nu buiten de deur zetten? Ik zou graag een woordje met hem spreken!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *