Selecteer een pagina

Verlies Nederlanderschap

← Alle onderwerpen

Informatie verlies Nederlanderschap op websites van de overheid

 

Veelgestelde vragen over verlies nationaliteit als PDF te downloaden  

Website IND – Verlies en intrekking Nederlandse nationaliteit

Website Rijksoverheid – Automatisch verlies Nederlandse nationaliteitWanneer verlies ik mijn Nederlandse nationaliteit als ik een dubbele nationaliteit heb?

 

 

1 Reactie

  1. Ik zit in de procedure om mijn Nederlanderschap terug te krijgen. Ben zo dom geweest om mijn ID-kaart niet op tijd te verlengen. Ik was in de veronderstelling, dat nationaliteit en reisdocument twee verschillende dingen zijn. Kreeg net een mail binnen en dacht al, dat dit eindelijk de beslissing zou zijn. Maar nee, nogmaals de CSO om mede te delen, dat mijn dossier verstuurd is naar de immigratie en naturalisatiedienst. Zo’n zelfde mail heb ik maanden geleden al ontvangen.
    Ik vlijkt verdorie wel of ik een crimineel ben. Bewijs aanleveren en dan afwachten of diegene, die erover beslist, dit voldoende acht om het Nederlanderschap terug te geven. Via een telefoonnummer op de website van de ambassade te Bern, heb ik met verschillende medewerkers gesproken, die mij ook verschillende adviezen hebben gegeven. Je zou toch denken, dat ze van dezelfde wetten en regels uitgaan en dus tot eenzelfde resultaat moeten komen. En als zij mij al geen sluitend advies kunnen geven, hoe moet ik dan weten wat het beste is in mijn geval?
    Ondanks mijn zwitserse nationaliteit ben ik Nederlandse gebleven. En dat wil ik ook niet kwijt. Ik wilde ook vooral de zwitserse nationaliteit, omdat ik dan mee kan beslissen over kantonale en nationale belangen. Als buitenlander heb je hier anders niets in te brengen.
    Nu moet ik dus geduldig afwachten en op genade hopen…

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *