Selecteer een pagina

GOED NEDERLANDS TAAL EN CULTUURONDERWIJS BIEDT NEDERLANDSTALIGE KINDEREN EN JONGEREN DIE OPGROEIEN IN EEN INTERNATIONALE OMGEVING KANSEN, WAAR ZE VANDAAG OOK ZIJN EN MORGEN NAAR TOE GAAN.

Het onderwijs wordt aangeboden op verschillende manieren, zo zijn er Nederlandse scholen in het buitenland en wordt er ook online les gegeven. Het onderhouden van de Nederlandse taal is voor veel ouders en hun kinderen van essentieel belang en daarom ook een belangrijk topic voor Stichting GOED. Als men in de toekomst weer terugkeert naar Nederland zal het tevens makkelijker voor de kinderen zijn om weer in het reguliere onderwijs in te stromen.

Niet alleen de jongeren maar ook volwassenen willen soms de Nederlandse taal leren, denk aan de buitenlandse partner en/of verplichte inburgering, bij terugkeer naar Nederland.

We zijn in gesprek met taalinstituten en onderwijsorganisaties hoe we het Nederlands onderwijs in het buitenland of Nederlands onderwijs op afstand meer bekendheid kunnen geven voordat men vertrekt naar het buitenland, tijdens het verblijf en bij eventuele terugkeer.

Via onze vrijwilligers zijn we gestart het Nederlands (taal) onderwijs per land in kaart te brengen. Dit is een lopend project en zal frequent aangevuld worden met nieuwe informatie. Wil je hieraan meewerken dan horen we dat graag!

Klik hieronder op het desbetreffende land voor meer informatie.

Europese dag van de talen

Europese dag van de talen

Steeds meer kinderen groeien op met meerdere talen. Het ene kind groeit vanaf de geboorte op met meerdere talen, het andere kind op latere leeftijd. Elk kind heeft een eigen verleden en een eigen ondersteuningsbehoefte. Dankzij gezamenlijke inspanningen van...

Lees meer
Doe meer waar je blij van wordt

Doe meer waar je blij van wordt

Meertaligheid is het mooiste cadeau dat je je kind kunt geven   Maar het is niet altijd even makkelijk. Je weet dat een goede taalontwikkeling vraagt om een rijke taalomgeving en vooral heel veel oefening. Je wilt graag de Nederlandse taal in het buitenland...

Lees meer
Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This