LAATSTE NIEUWS

VOOR NEDERLANDERS IN HET BUITENLAND

Nederlanders die in buitenland wonen krijgen invloed op samenstelling Eerste Kamer

Nederlanders die in het buitenland wonen krijgen invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Die hebben zij nu niet. Zij kunnen nu alleen stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer en van de leden van het Europees Parlement. Dit staat in een brief die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) zojuist naar de Tweede Kamer heeft gestuurd en is uitvoering van het Regeerakkoord.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

Kamerbrief over invloed van Nederlanders in het buitenland op de samenstelling van de Eerste Kamer

Minister Ollongren (BZK) stuurt de Tweede Kamer een brief over Nederlanders die in het buitenland wonen invloed te geven op de samenstelling van de Eerste Kamer. Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer verzonden.