Selecteer een pagina

Nieuwsbrief

Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar!

Paspoortpiek

Het aantal paspoortaanvragen zal stijgen

Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig. Daarvoor was de geldigheidsduur van deze documenten 5 jaar. Tussen 2019 en 2024 waren er weinig aanvragen voor nieuwe documenten. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid verlopen in 2024, verwachten wij komend jaar een stijging van het aantal aanvragen.

Lees hier verder voor meer informatie!

Check hier of er binnenkort een mobiel paspoort aanvraagstation bij jouw in de buurt komt.

Reis je naar Nederland met de feestdagen?

Dit is een bericht van www.NederlandWereldwijd.nl

Kom je naar Nederland tijdens de feestdagen? Regel dan ook meteen je overheidszaken. Ga langs bij een DigiD-balie, vraag een nieuw paspoort aan of ga langs bij een RNI-loket.
https://www.nederlandwereldwijd.nl/rni/inschrijven
Let op eventueel aangepaste openingstijden rondom de feestdagen.

Samenwerking VBNGB

VBNGB is de Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het buitenland.

Veel activiteiten van de VBNGB en stichting GOED overlappen elkaar of vullen elkaar aan. Dit is al eerder reden geweest om op bepaalde onderwerpen samen te werken. Ook zijn er ideeën naar voren gebracht om de samenwerking te intensiveren. Zo’n mogelijkheid heeft zich nu voorgedaan.

De voorzitter van Stichting GOED, Antoniëtta Sgherzi, is lid van de VBNGB. Toen er een vacature als bestuurslid ontstond, heeft zij zich na overleg binnen het eigen GOED bestuur, als kandidaat-bestuurslid aangemeld. Het VBNGB-bestuur heeft Antoniëtta als kandidaat aan de ALV voorgesteld en per 1 januari 2024 maakt zij deel uit van het VBNGB-bestuur. Dit zal er ongetwijfeld toe leiden, dat de samenwerking tussen stichting en vereniging wordt verstevigd en verdiept.

Vijf jarig jubileum

In januari 2024 is het 5 jaar geleden dat Stichting GOED is opgericht. We willen dit een feestelijk tintje geven. Mocht jouw organisatie of bedrijf ons willen sponsoren, dat zou fantastisch zijn! Je kunt via email contact met ons opnemen.

Wat staat er in de planning voor het nieuwe jaar?

We zullen in het nieuwe jaar weer ons jaaroverzicht publiceren, hier zullen ook onze plannen voor 2024 in staan. Een aantal onderwerpen waar we aandacht aan zullen besteden kunnen we alvast met jullie delen;

  • Toename afwijzingen Visum Kort Verblijf voor buitenlandse partner
  • Voormalig Nederlanders en het herkrijgen Nederlanderschap
  • Toegankelijkheid Digitale Overheid vanuit het buitenland
  • Klachten (visum/paspoort) over Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland (VFS Global, buitenlandse ambassades e.d.).
  • Opvolgen sluiten Nederlandse bankrekening
  • Onderwijs in het buitenland

Geplande events

  • We staan samen met de VBNGB op 6 en 7 april 2024 weer op de emigratiebeurs in Houten.
  • Op 30 januari 2024 nemen we ook weer deel aan de jaarlijkse ambassadeursconferentie.

Dank!

Onze dank is groot aan alle vrijwilligers die ons ondersteunen. Tevens spreken wij onze dank uit voor de diverse overheidsorganisaties en andere organisaties/adviseurs die met ons meedenken en samenwerken om de dienstverlening en informatievoorziening te verbeteren.

Uiteraard ook hartelijk dank voor de ontvangen donaties , die we nodig hebben om samen mooie resultaten te behalen. Donaties zijn ook in 2024 meer dan welkom.

De beste wensen

Namens het hele team van Stichting GOED wensen we jullie fijne feestdagen!

Stichting GOED, die zich inzet voor jullie belangen, hoopt dat de komende periode gevuld is met warmte, verbondenheid en positieve veranderingen. Mogen jullie je altijd gesteund voelen, waar ter wereld jullie ook zijn. Laten we samen streven naar een nieuw jaar vol positiviteit, welzijn en mogelijkheden. Op een vreedzaam en prachtig 2024!

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This