Selecteer een pagina

Vijf Jaar Stichting GOED

 

De eerste stappen werden gezet in 2018 via de NIHB.NL community

Een Stralend Traject in Belangenbehartiging voor Nederlanders Wereldwijd

Vijf jaar geleden zag Stichting GOED het levenslicht, en sindsdien hebben wij goede stappen gezet in het behartigen van de belangen van Nederlanders over de hele wereld.

De paspoortcampagne van het NIHB, in het jaar 2018, bracht niet alleen media-aandacht met zich mee, maar opende ook de deuren naar het eerste contact en bezoek bij Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). In de beginfase van het 24/7 Loket Buitenland werd Stichting GOED uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste klankbordsessies, een mooie erkenning van onze inzet.

Oprichting Stichting GOED begin 2019

Januari 2019 markeerde een mijlpaal voor Stichting GOED, toen we officieel de eerste stichting werden die belangen behartigt voor Nederlanders wereldwijd. De afgelopen jaren hebben wij getuige mogen zijn van diverse positieve ontwikkelingen, gericht op het aanpakken van de uitdagingen waarmee Nederlanders over de grens worden geconfronteerd. Mede door lobbyen, de aandacht vestigen op, het voeren van vele gesprekken, zijn er verbeteringen tot stand gekomen.

Via onze rubriek nieuws en de nieuwsbrieven, zijn de thema’s en onderwerpen terug te lezen waar wij ons mee bezig hebben gehouden en waar we ons vandaag de dag en in de toekomst voor inzetten.

Deelname aan onderzoeken en enquêtes

De actieve participatie in onderzoeken en enquêtes van Stichting GOED door jullie, de gemeenschap, heeft geleid tot aandacht van zowel de overheid als de politiek. Goede banden zijn gesmeed met diverse overheidsorganisaties, waardoor een waardevol netwerk kon worden opgebouwd. Het is cruciaal om de focus op dienstverlening en informatievoorziening voor Nederlanders in het buitenland te behouden, iets wat duidelijk naar voren komt in de contacten met de Tweede Kamer en politieke partijen. Zo wordt het Nationaliteit onderzoek van Stichting GOED zelfs genoemd in het Wetsvoorstel tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap.

Vrijwilligers, donateurs, collega’s, partners en onze volgers

Stichting GOED is dankbaar voor de steun van vrijwilligers en de gulle donaties die wij hebben mogen ontvangen en nog steeds ontvangen. Zonder deze toewijding zou het niet mogelijk zijn geweest om de missie voort te zetten.

Wij willen onze partners, collega’s en natuurlijk onze achterban bedanken voor het vertrouwen in ons. Jullie bijdrage aan GOED op welke manier dan ook, is waardevol geweest en blijft ons inspireren. In de toekomst hopen we ons netwerk verder uit te breiden en meer betekenisvolle relaties en partnerschappen te creëren. We kijken uit naar de volgende jaren van samenwerking.

Normaal gesproken zouden we dit samen willen vieren met alle vrijwilligers, collega’s en bevriende relaties. Echter, omdat we zo verspreid over de wereld wonen, is dat praktisch onmogelijk. Maar voor ons vijfjarig jubileum willen we toch iets speciaals terugdoen. We doen dit in de vorm van een goed doel!

GOED Doel – Stichting Reizen met je Hart

Misschien mooi om twee groepen te verbinden; De Nederlanders die hun droom achterna gingen en naar het buitenland zijn gegaan met de mensen die alleen maar kunnen dromen van een reisje of uitstapje in eigen land. Stichting GOED wil graag met de hulp van jullie een aantal gezinnen ondersteunen. We zullen dan achteraf hun speciale uitje of reisverhaal met jullie delen.

Kan St. GOED samen met jullie hulp een aantal dromen waarmaken? Onze bijdrage zal gebruikt worden in de vorm van zakgeld, reiskosten, verblijf e.d.

Bekijk onze video over de start van de Stichting, het gevolg en wat er in het verschiet ligt

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This