Selecteer een pagina

Gegevens om de VON per email aan te vragen staan nu online

Heeft u de dubbele nationaliteit?

 

Woont u NIET in de Europese Unie (dus ook het VK of Zwitserland)?

Verloopt uw paspoort binnenkort en zijn de Nederlandse consulaire diensten in uw land nog steeds gesloten vanwege de Coronacrisis?

Woont u als Nederlander in het buitenland? En wilt u een Nederlands paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) aanvragen of verlengen? Door het coronavirus kunt u tot in ieder geval 28 april 2020 geen paspoort of ID-kaart aanvragen bij een ambassade of consulaat-generaal. 

Lees meer over de gevolgen van het coronavirus voor de aanvraag van een paspoort of ID-kaart.

Vraag dan een Verklaring Omtrent bezit van het Nederlanderschap aan zodat u niet het risico loopt dat u het Nederlanderschap automatisch verliest vanwege de 10-jaren termijn.

10-jaren termijn

U hebt naast de Nederlandse nationaliteit ook een andere nationaliteit. U woont minimaal 10 jaar achter elkaar buiten het Koninkrijk der Nederlanden en de Europese Unie. U verliest Uw Nederlandse nationaliteit automatisch. Dit kunt u voorkomen door op tijd het Nederlandse paspoort te vernieuwen of een Verklaring Omtrent bezit van het Nederlanderschap aan te vragen. De datum van afgifte herstart de 10 jaren termijn.

 De verklaring kunt u nu vanuit huis per email aanvragen.

Belangrijk!

Zorg dat u alle vereiste documenten meestuurt, zie stap 1 en 2. Per land vraagt men om verschillende extra documenten. Kunt u vanwege, bijvoorbeeld de Corona lock-down, niet alle documenten leveren, stuur dan toch het aanvraagformulier voor de ‘Verklaring omtrent het Nederlanderschap’ op met een begeleidend schrijven. Vermeld waarom u op dit moment niet alle documenten kunt aanleveren, maar dat u deze zodra dit mogelijk is, zult nasturen. Bewaar de email die u verstuurd.

Note: 

Deze informatie is een update op ons bericht van 27 maart. Na een gesprek met de leiding van 24/7 hebben wij vernomen dat men op de hoogte is van de risico’s en bovenstaande is als advies meegegeven. 

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This