Selecteer een pagina

Verenigingen/Stichtingen/Organisaties/Clubs

Partners kunnen met volledig behoud van eigen identiteit, profilering en aanpak inzake overkoepelende belangen voor Nederlanders die zich bij hen aangesloten hebben of zich met hen verbonden voelen, invloed uitoefenen op de prioriteitstelling in die belangen. Dat doet de Stichting door periodiek de prioriteiten met elkaar af te stemmen en vervolgens de partners regelmatig op de hoogte te houden over de vorderingen in die beïnvloeding. De partners bepalen zelf in hoeverre zij mee willen en kunnen werken aan projecten.

NIHB – Nederlanders in het Buitenland, een vereniging die op 2 juni 2014 is opgericht, met als doel Nederlanders die in het buitenland wonen voor een korte, lange of permanente periode te verbinden, te informeren en te ondersteunen. NIHB heeft een goed bezochte website, www.nihb.nl, een besloten Facebookgroep met 17.000 leden, een pagina met bijna 2.000 volgers en een Twitter-account. NIHB heeft zich in februari 2018 ingezet om het aanvragen en/of vernieuwen van een paspoort voor NIHB’ers te verbeteren. Zie alle informatie hierover op de NIHB website.


De vereniging NL Alanya is er voor de Nederlandstaligen in Alanya en omgeving. De vereniging organiseert een aantal leuke informele activiteiten voor Nederlandstalige inwoners van Alanya. Ook brengt men de ingeschreven leden op de hoogte van zaken die handig en/of leuk zijn als men woonachtig is in Alanya. Verder verleent NL Alanya de leden een helpende hand voor een aangenaam verblijf in Turkije. Dit kan variëren van het aanvragen van een rijbewijs tot hulp bij ziekenhuisopnames. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten zoals een koffieochtend, inloopborrel en themamiddagen. De website wordt momenteel aangepast, zie ook de NL.Alanya FB pagina

Commercieel: Leden
Oprichtingsdatum: 1 januari 2012
Bestuursleden: Udo Peters, Hanneke Peijnenburg
Aantal leden : +/- 1800


Nederlandse Vereniging Maleisië

Nederlandse Vereniging Maleisië

Nederlandse Vereniging Maleisië
Rechtsvorm: Vereniging
De Nederlandse Vereniging Maleisië (NLV) is een sociaal platform voor Nederlanders in Maleisië. Families, individuen, koppels, werkenden, reizenden, stagair(e)s of studenten & gepensioneerden. Middels (bijna maandelijkse) evenementen proberen wij de community bij elkaar te brengen. Een vereniging door leden voor leden. Geen jaar is hetzelfde en we proberen zoveel mogelijk op de wensen van de leden in te spelen. Qua evenementen organiseren we natuurlijk de vaste NL’se culturele kopstukken zoals Koningsdag, Vrijmarkt en Sinterklaas. Bij genoeg animo ook Leids Ontzet, Carnaval, Pasen & 4 mei Herdenking. Ook proberen we elk jaar een extra stukje cultuur naar NL te halen in de vorm van cabaret. De NLV werkt nauw samen met de Nederlandse Ambassade, Malaysian Dutch Business Council & LanguageOne (NLs school te Kuala Lumpur)
Oprichtingsdatum: naar verluidt 90 jaar geleden
Voorzitter: Martijn Langhout


Nederlandse Club in Faringdon, VK, The Orange Doves, bestaat al jaren en heeft een trouwe groep leden. Alsmede de Nederlandse Club in Swindon. Contact persoon Orange Doves: Wim Meeuwis en voor de Nederlandse Club in Swindon: Saskia Visser.


Dutch in Seattle
Rechtsvorm: Online Community and website voor Hollanders door Hollanders om te verbinden, informatie te delen en communicatie locale events via emaillijst, website en Facebook.
Commercieel: Join for Free / website registratie
Aantal leden  : 1400+

Online Communities


Belgen en Nederlanders in Portugal, een groep voor info, respect en humor.
Rechtsvorm: Online Facebookcommunity
Groep waar informatie, ervaringen en tips worden gedeeld voor en door Nederlanders die tijdelijk of permanent in Portugal verblijven.
Aantal leden: > 1050 en beheerder(sters): Cees van Eijk, Manuela Dolores Weber, Sabrina Marques.


Zweden Forum is met ruim 7500 leden de grootste Facebookcommunity voor Nederlanders en Vlamingen die houden van Zweden, er graag op vakantie gaan, plannen hebben om naar Zweden te emigreren of die al in Zweden wonen. We helpen elkaar met onze ervaringen op alle relevante vlakken, dus van tips over leuke kampeerplekken tot omgaan met de Zweedse en Nederlandse instanties. Verder hebben we discussies over Zwedengerelateerd nieuws, posten we leuke vakantiefoto’s en ook grapjes zijn altijd welkom.

Beheerders: Miranda Stultjens-van Tuel en Bart Petersen


Dutch and Lost in Finland een Facebookcommunity voor Nederlanders die vragen hebben over Finland, de Finse bevolking, Nederlands eten of het extreme weer en over het algemeen het wonen in Finland.
Commercieel: Join for Free
Oprichtingsdatum: 2007
Naam Bestuursleden en/of oprichter en/of admin: Fred Keus, Peter Grimbergen, Robert Gerritsen (admin)
Aantal leden: 530
 

Dutch People All Over The World een grote Facebookcommunity die altijd op zoek is naar bijzondere verhalen van Nederlanders die in het buitenland wonen, werken, studeren en leven. Oprichting in 2014.
Aantal leden: > 15.700
Beheerder: Frans Jansen
Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This