Terugkeer naar Nederland

De Stichting zet zich niet alleen in voor de belangen van Nederlanders die in het buitenland wonen, maar ook voor de terugkeerders. De helft van de emigranten keert op een gegeven moment weer terug naar Nederland. Op dit moment is er zeer weinig informatie en ondersteuning voor Nederlandse remigranten.

De groep remigranten zijn onzichtbaar voor gemeenten en overheidsinstanties. Er is geen centraal registratiepunt voor terugkeerders en zonder officieel woonadres loopt men geheel vast.

Ook de Nederlanders met een buitenlandse partner behoren tot onze doelgroep.

Op dit moment zijn wij met gemeenten, overheid, woningcorporaties, onderwijsinstituten en andere ondersteunende organisaties in gesprek hierover.

 

Melding problemen inschrijving BRP (briefadres)

Melding problemen inschrijving BRP (briefadres)

Bij terugkeer naar Nederland is men verplicht zich binnen 5 dagen in te schrijven in de BRP (Basisregistratie Personen). Doelstelling van de overheid is dat iedereen die in Nederland woont zich inschrijft in de BRP op een Nederlands adres. Terugkerende personen met de...

Het remigratie project

We willen iedereen graag op de hoogte brengen en houden van onze vorderingen. De helft van alle emigranten keert op een gegeven moment weer terug naar Nederland. Daarom zijn voor Stichting GOED de Nederlanders die terugkeren net zo belangrijk.Zie onze voorgaande...