Selecteer een pagina

Na onze correspondentie met de pensioenfederatie (zie onze nieuwsbrief van september) over het ‘Bewijs van in leven zijn’, hebben we contact opgenomen met GDPS, de ontwikkelaars van de ABP app.

Waarom ontwikkelen zowel SVB als ABP een app, onafhankelijk van elkaar? Hebben beide ontwikkelaars wel goed contact met elkaar? Min. Koolmees bevestigde via Kamervragen dat er wel degelijk  goed contact is tussen de GDPS en SVB (Waldo team). Ook bij verdere navraag van ons, werd dit wederom bevestigd. GDPS spreekt dit goede onderlinge contact echter tegen.

Dit is zeer te betreuren, aangezien de ABP app al succesvol wordt gebruikt door andere uitvoerders en is ingezet voor het grootschalige Brexit EU-Settlement Scheme.

GDPS verwacht dat de app in Q1 2021 het groen licht krijgt om live te gaan.

Het Waldo-project van de SVB ligt ondertussen stil, vanwege een juridisch struikelblok. Mocht de SVB toch gebruik gaan maken van de ABP app dan zal deze aan alle juridische voorwaarden moeten voldoen, zoals privacywetgeving en de informatiebeveiligingsvoorschriften van de SVB. De app zal zich ook moeten houden aan de voorwaarden van de wet Digitale Overheid. Dit zou volgens GDPS geen probleem moeten zijn. Toch vrezen wij dat het nog wel even zal duren voordat er één mobiele app beschikbaar is voor alle pensioengerechtigden.

Voordelen “Mobile ID Check” van GDPS Group!

Steeds meer pensioenfondsen en verzekeraars zien de voordelen om gebruik te maken van “Mobile ID-Check” app van GDPS Group. Daarmee doen de pensioenfondsen vooral ook de gepensioneerden in het buitenland een groot plezier. Want de gepensioneerden kunnen met het gebruik van de app voorgoed afscheid nemen van de jaarlijkse frustraties en kosten voor de reis naar de lokale autoriteit, al het papierwerk en de verzending per post. De app is klantvriendelijk, snel, eenvoudig én veilig. Met de app is een gepensioneerde binnen 5 minuten klaar met de verificatie. Iets wat voorheen een groot deel van de dag in beslag kon nemen.

App vervangt ADV formulier niet

De pensioenfondsen en verzekeraars geven wel aan dat de Mobile ID Check een aanvulling is op het huidige “Attestatie de Vita formulier”. Ze willen de mensen niet verplichten een smartphone te gebruiken, blijven beide naast elkaar bestaan. Als een deelnemer ervoor kiest de app te gebruiken, dan kan hij het jaar daarop gewoon weer voor Attestatie de Vita formulier kiezen.

Veilig

Bij het samenstelling van deze dienst heeft GDPS Group B.V. samengewerkt met toonaangevende partijen die de kwaliteit en veiligheid van de gegevens kunnen waarborgen en koploper zijn op het gebied van digitale communicatie en biometrie. Daarmee is de dienst niet alleen AVG-proof, maar ook technisch en innovatief gezien een vooruitstrevende en unieke oplossing!

AdV formulier in 7 talen

GDPS heeft ook een AdV (Bewijs van in leven) formulier ontworpen in 7 talen. Voordeel van dit formulier is dat het 1 pagina betreft, dit voorkomt problemen met meerdere pagina’s opsturen en scannen. De vertalingen staan als appendix op een andere pagina. Niet alle pensioenfondsen zullen dit accepteren, check dus eerst even bij jouw pensioenfonds als je het formulier wilt gebruiken.

Je kunt het formulier hier downloaden.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This