Selecteer een pagina

Koningsdag in Senegal ook voor de Nederlanders uit Gambia

Stichting GOED vertrouwt op vrijwilligers die wereldwijd wonen als belangrijke vertegenwoordigers. Ze fungeren als een soort klankbord voor de stichting in hun respectievelijke landen van verblijf. Deze vrijwilligers onderhouden contacten binnen de Nederlandse gemeenschap en fungeren zo als een brug tussen de stichting en Nederlanders in het buitenland. Ze delen informatie van de stichting met de gemeenschap en vice versa. Bij gelegenheden zoals Koningsdag komen veel Nederlanders samen, waardoor het een uitstekende kans is voor deze vrijwilligers om contacten te leggen, te netwerken en de banden met de Nederlandse ambassade of consulaat te versterken.

Het was een geslaagde viering van Koningsdag op 27 april in Gambia, aangeboden door het consulaat met ondersteuning van andere Nederlandse organisaties, waaronder Stichting GOED. Annemieke de Koning, vertegenwoordiger voor GOED, heeft 118 mensen geregistreerd bij binnenkomst.
 
Tijdens de bijeenkomst werd de nieuwe Nederlandse ambassadrice Carmen Hagenaars in Dakar aan de Nederlanders in Gambia voorgesteld.
 
Zij had net in dezelfde week haar Geloofsbrieven aan president Adama Barrow overhandigd. 
 
Honorair consul Henriëtte Sonko stond in haar toespraak stil bij de 11 Nederlanders, die vorig jaar in Gambia zijn overleden en bij het mooie feit dat Tineke Ruyter dit jaar uit naam van de Koning een lintje mocht ontvangen.
 
 
Het was een waar Oranje festijn, vergezeld van bitterballen en frikandellen in een gezellige sfeer.
Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This