Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde. Graag willen wij je via deze weg kennis laten maken met één van onze vrijwilligers. Wie zijn zij en hoe helpen zij de Stichting Goed. Deze keer vertelt Ditte Kramers iets over haarzelf, zij vertegenwoordigt Stichting Goed in Spanje.
Ik ben Ditte Kasmi-Kramers, gepensioneerd, gehuwd en één zoon en afgestudeerd als sociologe aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik woon al vele jaren In Spanje, aan de Costa Blanca, regio Vega Baja en ben sinds januari 2019 vrijwilligster voor Spanje van de Stichting GOED, Grenzeloos Onder Een Dak.
Een politiek neutrale belangenorganisatie voor Nederlanders in het buitenland, die ernaar streeft de ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders waar ook ter wereld te verbinden en zich in te zetten voor het algemeen belang.
Ik heb voor deze Stichting gekozen om als vrijwilligster aan het werk te gaan omdat ik achter hun filosofie sta dat door samen te werken aan specifieke belemmeringen of beperkingen, die samengaan met het wonen in het buitenland, deze eerder kunnen worden gesignaleerd en vervolgens daadkrachtiger kunnen worden aangepakt. In mijn functie als vrijwilligster kan ik ook anderen een stuk op weg helpen in de soms chaotische wanorde die bepaalde onderwerpen met zich meebrengen.
In september 2019 leerde ik, dit na een hele dramatische wateroverlast ramp waarbij ook vele Nederlanders hun droom in duigen zagen vallen, onze Nederlandse Ambassadeur, Jan Versteeg, kennen.
Tijdens de vele telefonische en chat gesprekken kwam ook mijn taak als vrijwilligster bij de Stichting ter sprake. Hij toonde zich zeer geïnteresseerd en hiermee was de eerste stap gezet naar een regelmatig contact.
Niemand had kunnen vermoeden dat de hele wereld in 2020 in een rollercoaster, genaamd COVID19, terecht zou komen.
Wat nu de vele Nederlandse overwinteraars die ineens allemaal in maart/april, vanwege de strenge “lockdown”, naar huis wilden afreizen oftewel met de auto of het vliegtuig.
Onze Nederlandse Ambassadeur met zijn team hebben zich tomeloos 24/7 ingezet om voor deze grote groep Nederlanders het mogelijk te maken, door middel van een vrij doorgangsbewijs, de grens over te geraken.
Maar ook mijn taak ging achter de schermen door met vele vragen van Nederlanders met een hulproep. Velen heb ik kunnen helpen en hen van advies kunnen voorzien. Maar door mijn contact met de Nederlandse Ambassadeur heb ik ook vragen per chat aan hem kunnen doorsturen.
Mijn taak als vrijwilligster betekent voor mij niet alleen het helpen van de Nederlanders in Spanje met hun eventuele problemen met de Nederlandse overheid instanties, maar ook er echt te zijn en een luisterend oor te hebben voor degenen die het nodig hebben.
Ditte
Beste Ditte,
Mooi te lezen hoe je je inzet.
Ik vraag me af of je er ook in geslaagd bent om Nederlanders met de auto via België naar Nederland te laten terugkeren in de periode tot 30 mei toen het inwoners van België niet was toegestaan familie in de buurlanden te bezoeken. Ik heb geen reden dankbaar of tevreden te zijn over de steun van de vele Nederlandse ambtenaren en politici die ik heb gecontacteerd ondanks vele schrijnende situaties.
Beste Ditte,
Wat leuk om je voorstelverhaal te lezen. Wat fijn dat je Nederlanders in Spanje kunt helpen en goed contact hebt met de Nederlandse Ambassade. Veel succes met alles en alvast fijne feestdagen gewenst.
Vriendelijke groetjes uit Torroella de Montgri
Liduin Degenaar
Beste Liduin,
Hartelijk bedankt voor je leuke reactie.
Ik wens jou ook fijne en gezegende Kerstdagen en een liefdevol en gezond Nieuwjaar toe.
Lieve groetjes uit Los Montesinos, Costa Blanca.
Ditte Kasmi-Kramers
Beste Cees,
Hartelijk bedankt voor je reactie. Iedere Nederlander en ook Belgen die in de periode van de “staat van alarm” zich in Spanje bevonden, kon een vrijwaringsbrief, die door onze Nederlandse Ambassadeur, de Heer Jan Versteeg, op de pagina van de Nederlandse Ambassade stond, downloaden. Deze brief gaf iedereen de gelegenheid zich zonder problemen te verplaatsen van Spanje naar Nederland en zelfs naar België. Wel met dien verstande dat iedereen zich gelijk naar zijn/haar woonplaats begaf, met geen tussenstops. Noch de Nederlandse Ambassade noch ik hebben invloed op de wetgeving die Nederland en België hanteerden in deze periode.
Beste Ditte,
Een leuk artikel betreffende je vrijwilligerswerk voor de stichting.
We hebben al eens ieder via FB contact gehad, maar ik wist niet dat je dit werk deed.
Ik wens je veel succes en ik blijf het allemaal volgen.
Ik ben dacht ik al meer dan een jaar lid en steun de Stichting met een jaarlijkse financiële bijdrage.
Weet jij trouwens of dit ook jaarlijks automatisch kan, zodat het “risico” op vergeten geen excuus is
Groet, Jack en Madeleine de Witte.
Beste Jack,
Ja wij kennen elkaar al een tijdje van de facebookpagina NIHB, Nederlanders in het buitenland.
Fantastisch om te lezen dat je onze Stichting al reeds 1 jaar financieel steunt. Ik wil je hiervoor namens het Bestuur en alle vrijwilligers(ters) hartelijk bedanken. Alle kleine beetjes helpen.
Op jouw vraag of de financiële bijdrage automatisch kunt plaatsvinden, het volgende.
Je kunt kiezen uit maandelijks, jaarlijks of per kwartaal via
https://www.stichtinggoed.nl/donateur/
Ik wens jou en Madeleine hele fijne en gezegende Kerstdagen toe en een liefdevol en gezond Nieuwjaar.
Un saludo,
Ditte Kasmi-Kramers