Selecteer een pagina

Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde. Graag willen wij je via deze weg kennis laten maken met één van onze vrijwilligers. Wie zijn zij en hoe helpen zij de Stichting Goed. Deze keer vertelt Ditte Kramers iets over haarzelf, zij vertegenwoordigt Stichting Goed in Spanje.


Ik ben Ditte Kasmi-Kramers, gepensioneerd, gehuwd en één zoon en afgestudeerd als sociologe aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik woon al vele jaren In Spanje, aan de Costa Blanca, regio Vega Baja en ben sinds januari 2019 vrijwilligster voor Spanje van de Stichting GOED, Grenzeloos Onder Een Dak.

Een politiek neutrale belangenorganisatie voor Nederlanders in het buitenland, die ernaar streeft de ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders waar ook ter wereld te verbinden en zich in te zetten voor het algemeen belang.

Ik heb voor deze Stichting gekozen om als vrijwilligster aan het werk te gaan omdat ik achter hun filosofie sta dat door samen te werken aan specifieke belemmeringen of beperkingen, die samengaan met het wonen in het buitenland, deze eerder kunnen worden gesignaleerd en vervolgens daadkrachtiger kunnen worden aangepakt. In mijn functie als vrijwilligster kan ik ook anderen een stuk op weg helpen in de soms chaotische wanorde die bepaalde onderwerpen met zich meebrengen.

In september 2019 leerde ik, dit na een hele dramatische wateroverlast ramp waarbij ook vele Nederlanders hun droom in duigen zagen vallen, onze Nederlandse Ambassadeur, Jan Versteeg, kennen.

Tijdens de vele telefonische en chat gesprekken kwam ook mijn taak als vrijwilligster bij de Stichting ter sprake. Hij toonde zich zeer geïnteresseerd en hiermee was de eerste stap gezet naar een regelmatig contact.

Niemand had kunnen vermoeden dat de hele wereld in 2020 in een rollercoaster, genaamd COVID19, terecht zou komen.

Wat nu de vele Nederlandse overwinteraars die ineens allemaal in maart/april, vanwege de strenge “lockdown”, naar huis wilden afreizen oftewel met de auto of het vliegtuig.

Onze Nederlandse Ambassadeur met zijn team hebben zich tomeloos 24/7 ingezet om voor deze grote groep Nederlanders het mogelijk te maken, door middel van een vrij doorgangsbewijs, de grens over te geraken.

Maar ook mijn taak ging achter de schermen door met vele vragen van Nederlanders met een hulproep. Velen heb ik kunnen helpen en hen van advies kunnen voorzien. Maar door mijn contact met de Nederlandse Ambassadeur heb ik ook vragen per chat aan hem kunnen doorsturen.

Mijn taak als vrijwilligster betekent voor mij niet alleen het helpen van de Nederlanders in Spanje met hun eventuele problemen met de Nederlandse overheid instanties, maar ook er echt te zijn en een luisterend oor te hebben voor degenen die het nodig hebben.

Ik wens alle Nederlanders in Spanje, ondanks de moeilijke tijd, toch een heel prettig, fijn en gezegend Kerstfeest. Hopende dat wij met zijn allen in 2021 voorspoed, geluk en gezondheid mogen hebben.

Ditte

Ditte & familie
Omgeving Spanje
Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This