Selecteer een pagina

Een nomadenleven in de VS

Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde

Graag willen wij via deze weg kennis laten maken met onze vrijwilligers. Wie zijn zij en hoe helpen zij de Stichting Goed. Deze keer vertelt Erald de Hoog iets over zichzelf, hij is vrijwilliger voor Stichting Goed in de VS.

Ik zal iets over mezelf vertellen zodat men mij een beetje leert kennen. Ik ben een 67 jaar oud en getrouwd met mijn Amerikaanse vrouw, Cyndi die nu een 62 jaar oud is. Wij wonen waar we onze RV parkeren dus dat kan ergens op het Amerikaanse continent zijn waar we het naar ons zin hebben.

Ik heb zelf in de verschillende landen gewoond en heb dus wel wat ervaring met alle perikelen rondom emigratie en immigratie. Tot nu toe waren het: Italië, Frankrijk, Duitsland, België en nu in Amerika. Mijn familie is altijd al veel verhuisd en mijn directe familie (voor zover ik die nog heb) wonen op 4 continenten (Oceanie, Azie, Europa en Amerika.) dus je kan wel stellen dat we een nomaden familie zijn die de wereld zien als ons huis.

Ik ken mijn huidige vrouw al een 17 jaar en we hebben elkaar ontmoet via het Internet en in het begin altijd contact gehouden. Nadat mijn vrouw was overleden is dat en beetje meer geworden en ik was meer in Amerika dan in Europa. In 2013 besloten we om een tijdje in België te gaan wonen omdat ik nog steeds wat belangen had waar ze me nodig hadden. Cyndi nam een sabbatical en kwam met me mee. Natuurlijk had ze haar verblijfsvergunning nodig in België. Dat proces was eigenlijk redelijk makkelijk en na een 6 maanden had ze haar permanente vergunning. Wel moest ze een integratie cursus en taal cursussen volgen. Wel zo makkelijk zodat ze ietwat meer wist van uit welke cultuur ik kwam en al snel kon ze redelijk volgen wat ik uitkraamde in het Nederlands.

In 2014 had ik eigenlijk alles afgesloten v.w.b. werk en besloten we terug te keren naar Amerika. Daar zijn we toen getrouwd en kon ik mijn groene kaart aanvraag gaan doen.

Dat was heel wat complexer dan een verblijfsvergunning in België. Het papierwerk dat daarmee gepaard ging is enorm en de kosten plus de tijd die het kostte is ook niet gering. Na allerhande verwikkelingen kreeg ik na 4! Jaar eindelijk mijn permanente groene kaart. (kan daar een boek over schrijven)

We woonden in de San Francisco Bay area, maar een 6 jaar geleden besloten om California te verlaten (te duur, te druk en teveel extreme tegenstellingen)
Sindsdien trekken we met onze 43’ RV met een Jeep erachter (met elektrische fietsen) rond op dit continent. Onze RV is een klein huis op wielen met alle gemakken die mensen ook thuis hebben. (Vaatwasser, wasmachine, droger etc..) Gezien we meestal in goed weer zijn brengen we dus veel buitenhuis door.

We trekken in principe met het weer mee wat inhoudt dat we gedurende de zomer meestal in het noorden te vinden zijn en redelijk korte periodes ergens verblijven (meestal een paar dagen tot een week, afhankelijk waar we zijn) en alle mooie gebieden bezoeken zoals de geweldige Nationale parken e.d. De winter brengen we meestal door in of Arizona of Florida, waar we dan wat kalmer aan doen en vaak een paar weken op een plek blijven.

Wij reizen met onze 2 hondjes Bella en Herbie (Zoon en moeder) die het heerlijk vinden om steeds een nieuwe plek te verkennen.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This