Selecteer een pagina

Koningsdag in Senegal

Stichting GOED vertrouwt op vrijwilligers die wereldwijd wonen als belangrijke vertegenwoordigers. Ze fungeren als een soort klankbord voor de stichting in hun respectievelijke landen van verblijf. Deze vrijwilligers onderhouden contacten binnen de Nederlandse gemeenschap en fungeren zo als een brug tussen de stichting en Nederlanders in het buitenland. Ze delen informatie van de stichting met de gemeenschap en vice versa. Bij gelegenheden zoals Koningsdag komen veel Nederlanders samen, waardoor het een uitstekende kans is voor deze vrijwilligers om contacten te leggen, te netwerken en de banden met de Nederlandse ambassade of consulaat te versterken.

Verjaardagsfeest Koning Willem Alexander, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Dakar Senegal

Via de whatsapp groep “Nederlanders in Dakar” kreeg ik een bericht door dat op donderdag, 25 april een feest in het kader van de verjaardag van koning Willem Alexander, georganiseerd zou worden door de Nederlandse ambassade in Dakar. Omdat ik nog nooit bijeenkomst ben geweest, was ik erg benieuwd naar deze feestelijke happening, Zelf woon ik niet in Dakar en moest dus naar de Dakar reizen en een slaapgelegenheid zoeken voor een paar nachten. Gelukkig bood een koppel van de whatsapp groep mij een slaapplek aan.

’s Morgens kwam ik aan in Dakar en aan het begin van de avond ging ik naar de residentie van de ambassadrice waar het feest gehouden werd. Bij aankomst moest ik mijn Nederlandse paspoort laten zien en maakte ik direct kennis met een aantal ambassade medewerkers. Sommigen kende ik vanwege mijn werkzaamheden als vertegenwoordiger van St. GOED.

Eenmaal binnen, waren er twee plekken waar je een drankje kon krijgen en al snel kwamen bediendes langs met overheerlijke hapjes waaronder kleine pizza’s. Al snel stroomde het vol met mensen, uiteindelijk waren er zo’n 500 mensen aanwezig. Ondertussen hield de ambassadrice een toespraak waarin onder andere de samenwerking met de Senegalese overheid en instanties aan de orde kwam.

Later op de avond liep de ambassadrice rond en kon je haar gewoon aanspreken, wat ik ook heb gedaan. Verder was het heel leuk om mensen te spreken die ik wel van naam kende maar nog nooit in het echt had gezien. Bovendien was het een mooie gelegenheid om de werkzaamheden van St. GOED uit te leggen, mensen hadden er vaak wel over gehoord maar wisten niet precies wat de stichting doet.

Nadat ik veel mensen gesproken had, was het rond 22.00 tijd om te vertrekken. Terugblikkend op een indrukwekkende avond die in het teken stond van kennismaken en netwerken. Allemaal mensen die op één of andere manier verbonden zijn met Nederland, door hun werkzaamheden of omdat ze in Nederland geboren zijn.   In ieder geval was het voor mij een geslaagde bijeenkomst omdat ik eindelijk eens praatje kon maken met mensen in lijf en leden.

Helga

 

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This