Selecteer een pagina

Lianne uit Noorwegen stelt zich voor

Mijn naam is Lianne Huis in ‘t Veld, geboren en opgegroeid in Apeldoorn. 22 jaar gewoond in Harderwijk samen met mijn man en onze twee kinderen van 12 en 8.

Ik ben afgestudeerd als jurist in de richting van het arbeids- en sociaal recht. Ik heb gewerkt bij het Juridisch Loket en de vakbond CNV Vakmensen als rechtshulpverlener. Ik gaf mensen advies op het gebeid van werk en inkomen en stond hen bij in juridische procedures. Het verzamelen van informatie en omzetten in een helder advies heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Daarnaast was ik lid van de ondernemingsraad van CNV Vakmensen. In deze rol heb ik geleerd hoe processen in een organisatie verlopen en heb ik me kunnen ontwikkelen tot een serieuze gesprekspartner die goed het gewenste resultaat voor ogen kan blijven houden.

1 jaar na de geboorte van onze oudste ben ik gestopt met werken als rechtshulpverlener en heb gekozen thuis te blijven voor het gezin. Toen de oudste naar de peuterspeelzaal ging ben ik begonnen met vrijwillige bestuursfuncties. Eerst als bestuurslid van de peuterspeelzaal, daar hebben we een transitie tot Raad van Toezicht meegemaakt. Later werd ik voorzitter van de medezeggenschapsraad van de basisschool en lid van de ondersteuningsplanraad Passend Onderwijs.

De laatste 4 jaar werkte ik twee dagen in de week als vrijwilliger/gastvrouw in de bibliotheek. Ik ruimde boeken op, hielp bij de administratieve verwerking van boeken en stond klanten te woord met vragen.

Nu wonen we alweer 1,5 jaar in (Zuid) Noorwegen. We beginnen onze draai te vinden, het Noors lezen gaat goed en het spreken elke dag een beetje beter. Nog niet voldoende voor een baan bij een Noorse organisatie. Ik werk momenteel als oproepkracht in de bibliotheek van de Arendal International School.

Ik heb het altijd belangrijk gevonden niet alleen voor geld te werken maar ook iets terug te doen voor de maatschappij. Per toeval kwam ik de website van stichting Goed tegen. Een waardevolle organisatie die meer bekendheid verdient, denk ik. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.