Selecteer een pagina

Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde. Graag willen wij je zo nu en dan kennis laten maken met één van onze vrijwilligers. Wie zijn zij en hoe helpen zij de Stichting Goed. Deze keer vertelt Miranda Jansen vanuit Italië iets over haarzelf. Ditte vertegenwoordigt Stichting Goed in Spanje.


GOEDendag allemaal,

Als vrijwilligster voor de stichting GOED stel ik mij even aan jullie voor: Miranda Jansen, moeder van twee volwassen en gezonde dochters, 3 honden, 5 katten en als beroep ben ik, zoals dat officieel heet, onderneemster, vrij vertaald ben ik winkelier.

Samen met mijn jongste dochter, 20 lentes, en de beestenboel woon ik in Varese, Italië. Een huisje, tuintje en beestje situatie, dus.

Sinds 1988 ben ik uit Nederland vertrokken. Eerst wat jaartjes in Spanje gewoond en gewerkt, daarna 8 jaar in het zuiden van Italië, Napels, gewoond en sinds 1997 in het noorden van Italië. Varese ligt een 47 kilometer van Milaan. In Milaan heb ik mijn winkel. Een van de grootste, zoniet de grootste, brand kinderkleding in Italië. Het is hard werken, veel marketingplanning vooral nu met de Covid epidemie maar het gaat goed gezien de situatie. Kinderen groeien!

Italië is zeker geen Dolce Vita leven zoals velen zich voorstellen. En ja, de bureaucratie is hopeloos. Je moet altijd GOED beslagen ten strijde gaan anders is het echt “kastje muur en andersom” werk. Maar al doende leert men.

Natuurlijk kook ik Italiaans maar ook graag een Hollandse pot. Vooral stoofpotjes gaan er graag in bij de vele vrienden van mijn dochters die hier altijd welkom zijn. Ook nu met de epidemie heb ik liever dat een vaste groep hier in huis zit dan op een muurtje buiten in de koude. Oud en nieuw is altijd met oliebollen en appelflappen en die lusten de Italiaantjes maar wat graag.

In de schaarse vrije tijd rommel ik graag wat in de tuin. Heerlijk buiten en elke keer trots als er wat groeit en bloeit. Vooral omdat mijn tuinier kennis behoorlijk beknopt is. Lang leve internet.

En op Internet ben ik via de Nederlanders in het buitenland pagina bij de stichting GOED beland.

Waarom?

Omdat het broodnodig is! Het is broodnodig dat een non-profit organisatie  de groep Nederlanders in het buitenland vertegenwoordigd. En elke Nederlander waar ter wereld ook heeft vroeg of laat vragen, problemen of kan wel wat tips gebruiken. Neem maar het “paspoortprobleem”. Ik zit maar in Italië. De paspoorten van mijn kinderen zijn verlopen en met de Covid kan ik niet naar Rome. Het consulaat in Milaan geeft geen paspoorten meer af.

Dat is één voorbeeld. Een ander item wat mij hoog zit is bijvoorbeeld het stemmen.

Miranda

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This