Selecteer een pagina

Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde. Graag willen wij je kennis laten maken met één van onze vrijwilligers. Wie zijn zij, waar wonen ze en hoe helpen zij de Stichting Goed. Deze keer vertelt Remco iets over zichzelf, Remco vertegenwoordigt Stichting Goed in Canada.


 
Op de een of andere manier blijft Canada mij aantrekken. Mijn eerste kennismaking was in 1986-88, toen ik als middelbare scholier twee jaar mocht doorbrengen op het Lester B. Pearson College of the Pacific op Vancouver Island, British Columbia. Daarna ben ik mijn studie begonnen in Nederland, maar in 1990 was ik alweer terug in Canada. Dit keer als buitenlands student in Edmonton, Alberta, waar ik mijn studie economie in 1993 afrondde.
 
 
Na verdere omzwervingen in de VS, Duitsland, Nederland en het VK, ben ik in 2016 samen met mijn vrouw en onze honden geëmigreerd naar Canada, waar we ons gevestigd hebben in Edmonton, Alberta.
 
 
Na een carrière in de financiële dienstverlening heb ik in 2020 besloten om te stoppen met full-time, vast werk en de vrijheid te hebben om mijn brede interesses te ontplooien. We splitsen ons leven nu tussen Canada in het najaar en winter en ons zomerhuis op Gotland, het grootste eiland in de Baltische zee, in het voorjaar en zomer. Onze tijd besteden we aan hardlopen, langlaufen, schaatsen, en skiën, het runnen van onze AirBNB’s in Zweden en Canada, klussen, ontwikkelingswerk in Gilgit-Baltistan in Pakistan, hernieuwbare energie, vrienden en familie, lekker eten, reizen, geschiedenis, en politiek.
 
 
Door de jaren heen heb ik redelijk wat ervaring opgedaan met het leven in het buitenland als Nederlander. En via mijn carrière heb ik behoorlijk wat kennis opgebouwd over grensoverschrijdende financiële zaken. Het wordt al snel behoorlijk ingewikkeld om zaken goed te regelen als je een internationaal leven hebt met een nationaliteit van het ene land, ingezetene zijn van een ander land, en belastingverplichtingen en financiële producten in nog weer andere landen. Ondertussen zit de Nederlandse overheid ook niet stil, maar de ontwikkelde diensten en regelingen zijn vaak complex, niet altijd even toegankelijk en de informatievoorziening blijft vaak achter.
 
 
Het spreekt mij daarom aan dat Stichting GOED probeert op een constructieve manier de behoeftes van internationale Nederlanders aan te sluiten op de dienstverlening door de Nederlandse overheid. En daar probeer ik als vertegenwoordiger in Canada een bijdrage aan te leveren.
 
Heb je vragen of feedback? Je kunt via email contact opnemen met Remco: canada@stichtinggoed.nl

 

Lijkt het je ook leuk om Stichting GOED te ondersteunen?

Klik hier voor meer informatie over vrijwilliger worden bij Stichting GOED.

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This