Selecteer een pagina

Vrijwilligers zijn voor de Stichting van onschatbare waarde. Graag willen wij je kennis laten maken met onze vrijwilligers. Wie zijn zij en hoe helpen zij de Stichting GOED – Grenzeloos Onder Een Dak. Deze keer vertelt Timo iets over zichzelf, hij vertegenwoordigt Stichting Goed in Laos.


Ik woon nu al weer zo’n 15 jaar in Zuid Oost Azië, waarvan 14 jaar in Laos en een in Myanmar, maar werkte ook in Thailand, Vietnam en Nepal. Ben hier in Laos ooit op reis terecht gekomen en min of meer direct verliefd geworden op het land. Werk als consultant in Financial sector Development en Access to Finance voor ontwikkelingsbanken en organisaties, vaak met een Agency van de overheid hier als counterpart. Soms vertegenwoordig ik Europese bedrijven ter plekke of doe ik studies voor ze.

Laos heeft een kleine Nederlandse gemeenschap en veel mensen hebben dezelfde vragen en praktische issues en, zo is me gebleken uit contacten met Nederlanders in Cambodja, Thailand, Vietnam en Myanmar, veel van dezelfde issues spelen in de andere ZO Aziatische landen. In mijn periode als Honorair Consul merkte ik dat soms kleine praktische zaken, aanwijzingen en hulp een sterk positieve impact kunnen hebben en dat niet in alle gevallen het Nederlandse overheidsapparaat op alle aspecten van het zijn van Nederlander in het buitenland is ingesteld. En, dat inzet van mensen ter plekke vaak is wat zaken en mensen vooruit helpt.

Ik was onder de indruk van wat de Stichting GOED heeft bereikt in korte tijd en met beperkte middelen. De combinatie van het feit dat de Stichting GOED een bottom-up initiatief is van mensen zonder verdere belangen in de politiek en met bijbehorende politieke neutraliteit sprak zeer aan en, na kennismaking met het bestuur, heb ik mij vervolgens aangemeld als vrijwilliger. De optelsom van kennis, ervaring en inzet van die miljoen Nederlanders in het buitenland heeft een enorm grote potentiële waarde voor zowel ons Koninkrijk als voor de Nederlanders in het buitenland onder elkaar. De Stichting GOED tracht dat potentieel te ontluiken en kanaliseren, issues in kaart en onder de aandacht te brengen, en oplossingen te vinden in gesprek met de Nederlandse overheid en andere instanties. Als je Nederlander in het buitenland bent zou ik zeggen: meld je aan voor de nieuwsbrief en laat van je horen – de Stichting GOED is er voor jou!

Timo

Heb je vragen of feedback? Je kunt via email contact opnemen met Timo: zoazie@stichtinggoed.nl

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This