Selecteer een pagina

Hallo, mijn naam is Eric Franke.

Ik ben geboren in Vlaardingen, heb daar tot mijn 18e gewoond. Ik vloog na mijn 18e uit naar Delft, waar ik gestudeerd en gewoond heb. Afgestudeerd, gewerkt in Nederland, en daarna uitgezonden door mijn bedrijf naar Moskou in 1994. Eigenlijk nooit meer permanent teruggekomen.

Via Moskou ben ik terecht gekomen in Oekraïne, 2001. Oekraïne en Kyiv is eigenlijk mijn tweede huis geworden, en ik heb daar al langer gewoond dan in Vlaardingen en in Delft. Ik spreek en versta de talen, en ja, daar ook getrouwd.

Nog steeds in Oekraïne, ben wel vorig jaar (2022) naar Nederland gevlucht toen de oorlog begon. En weer terug. Dat is een apart verhaal.

Nu dan in Kyiv, en een beetje eng met alle luchtaanvallen, maar Kyiv is gelukkig goed beschermd dankzij het Patriot afweergeschut (kadootje van Nederland). Hoewel het front nu ver van Kyiv af ligt, is de oorlog ook dichtbij, blokposten op straat, avondklok, en elke dag bijna luchtalarm. Officieel moet je dan naar de schuilkelder.

Ik ben afgestudeerd in de telecommunicatie aan de TU Delft, en heb mijn hele leven in de telecommunicatie (ook een beetje IT) gewerkt. Bij diverse gigantische bedrijven gewerkt in Rusland, Oekraïne, en in Kazakhstan. Ik ken heel veel mensen in vooral Oekraïne, op hoog en laag niveau (dat heb je als je al 20 jaar daar woont en werkt).

Voor de Stichting Goed zie ik als de allereerste uitdaging voor mij om mee te helpen het netwerk te vergroten. We weten eigenlijk niet hoeveel Nederlanders In Het Buitenland wonen.

En deze NIHB-ers willen we natuurlijk voor hun noodzakelijke informatie geven. Dus daar ga ik in eerste instantie voor aan de slag!

O ja, ik ben gepensioneerd, doe wel enige projecten, maar heb verder niets te doen, dus…. 

Met dank voor de uitnodiging ben ik graag een vrijwilliger – voor alle vragen beschikbaar- voor de Stichting Goed voor alle ex-Sovjet landen. Er zijn heel veel Nederlanders daar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Eric Franke

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This