Terugkeer naar Nederland

STEUN ONS EN WORD - GOED - DONATEUR

Veel Nederlanders ondervinden na een lang verblijf in het buitenland problemen bij hun terugkeer naar Nederland. Een aantal van hen ziet hier om die reden zelfs vanaf. Ironisch genoeg bestaat er een remigratiewet voor buitenlanders die vanuit Nederland naar hun geboorteland terugwillen, maar is er geen enkele ondersteuning voor Nederlandse remigranten die naar Nederland willen terugkeren.

Grootste klacht onder deze groep is het gebrek van informatie over terugkeer door de Nederlandse overheid. De wirwar van regels waaraan terugkeerders moeten voldoen en het gebrek aan voorlichting of zelfs maar de mogelijkheid om informatie te achterhalen zijn frustrerend. Mensen belanden vaak in een eeuwige vicieuze cirkel: geen werk, geen woning, geen zorg, geen subsidies etc. 

Zie ook het artikel: Remigratie wordt steeds moeilijker

Remigranten zijn in verschillende groepen in te delen:

  • Gezin met kinderen
  • Partners (geregistreerd of niet) of alleenstaande
  • Terugkeer met een buitenlandse partner(met of zonder kinderen)
  • Gepensioneerden
  • Expats

 

Terugkeer buitenlandse partner (van buiten de EU)

IND

Je werkt als Nederlandse expat in het buitenland. Je wilt terugkeren naar Nederland met je buitenlandse partner. Wat moet je regelen?

​Als je als Nederlandse expat met je buitenlandse partner terugkeert naar Nederland, gelden de normale regels voor verblijf bij partner.

Dit betekent dat je partner meestal een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) moet aanvragen. 

<< Meer info >>

 

Stichting Buitenlandse Partner

St Buitenlandse Partner heeft een zeer goed bezocht forum. Hier kun je met andere mensen discussiëren en informatie en ervaringen uitwisselen. De site biedt nieuws en voorziet nieuwe regelgeving van kanttekeningen.De site gebruikt geen 
jargon en ambtelijke taal. Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en eventuele wetswijzigingen of verandering in procedures.

<< Meer info >>

 

Chavez-Vilchez Arrest

Dankzij een recente ontwikkeling zijn er nieuwe mogelijkheden tot gezinshereniging in Nederland in situaties met minderjarige, Nederlandse kinderen. 

Het voordeel van de nieuwe ‘Chavez’-optie is dat er geen MVV-vereiste, inburgeringsvereiste of inkomensvereiste geldt. Deze optie kan dus uitkomst bieden waarin bijvoorbeeld de normale MVV-route geen mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld vanwege de strenge inkomenseisen die hiervoor gelden.
 

 

Specifieke Facebook Groepen

De meest actieve groepen zijn:

Terug naar Nederland (remigratie/expat)

en de groep

MVV tot naturalisatie

In deze groepen kan men informatie uitwisselen en tips geven en/of krijgen. 

 

Wij ontvangen graag de ervaringen van terugkerende of teruggekeerde Nederlanders, de feedback zal gebruikt worden om de problemen kenbaar te maken bij de overheid.

Feedbackformulier remigratie/terugkeer

5 + 12 =

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Belangrijke informatie en de laatste nieuwtjes voor Nederlanders die in het buitenland wonen. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This