Vrijwilligers van Stichting GOED stellen zich voor

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Grenzeloos Onder Een Dak. Zonder de inzet van vrijwilligers zou de Stichting niet optimaal kunnen functioneren. Onze vrijwilligers wonen en/of werken zelf in het buitenland en maken graag wat tijd vrij om hun steentje bij te dragen aan het algemeen belang van alle Nederlanders die in het buitenland wonen. 

We hebben vrijwilligers die ons helpen met de administratie, organisatie, communicatie en mensen die hun specifieke kennis met ons delen. Voorbeeld van specifieke kennis, zie onze nationaliteits pagina’s. Een andere groep zijn de GOED Landen Coördinatoren, afgekort GLC. Deze hebben als taak om in zijn/haar woonland zoveel mogelijk te netwerken en contact te leggen met andere Nederlandse verenigingen, clubs, organisaties, bedrijven, de ambassade/consulaat en potentiele sponsors. Ook zeker niet onbelangrijk zijn de GOED supporters: zij verspreiden ons nieuws via social media en informeren ons als zij structurele problemen opmerken, die in de online communities worden besproken.

Wil je ook deel uitmaken van deze club fantastische mensen? Vul dan ons vrijwillgers formulier in. 

GOED Landen Coördinatoren (GLC)

De GLC's representeren GOED wereldwijd, zij verbinden partners en/of relaties met GOED, peilen de behoeften van Nederlanders in het buitenland of kunnen als vraagbaak dienen.  De GLC geeft de Stichting bekendheid bij de ambassade, consulaat of de honorair consul en vertegenwoordigd de Stichting GOED, indien mogelijk, op Nederlandse bijeenkomsten en recepties. Op dit moment zouden we ons team graag uitbreiden met GLC’s voor o.a. Australië, Nieuw Zeeland, Canada en VS, daarnaast natuurlijk ook voor alle andere landen.

 

GLC Caribisch gebied

Marianne Tromp

GLC Italie

Miranda Jansen

Geboren in Haarlem, meer dan een halve eeuw geleden, in een bijna doorsnee Hollandse familie. Heel wat scholen doorlopen en met vallen en opstaan succesvol afgemaakt. Havo, Horecavakschool, Dansacademie, Spaans gestudeerd, de Modeacademie etc. Totdat ik dacht dat het tijd werd om eens te gaan nadenken over wat ik  "later als ik groot ben" wilde gaan worden. Om dat te bedenken heb ik de koffers en wat spulletjes in de auto gegooid en in 1986 vertrokken naar Spanje. 

Vier fantastichse jaren met veel plezier op Mallorca gewerkt. In 1990 besloot ik maar eens een weekje naar Napels te gaan, dat werd 8 jaar, een huwelijk en de geboorte van een dochter. Voor de liefde in Italie gebleven. Deze liefde bracht ons in 1997 in Varese, 40 km van Milaan, daar kwam dochter twee ons gezin verblijden en intussen werkte ik in de diverse bedrijven die ik  samen had met de vader van mijn kinderen.

Tot op de dag dat ik eindelijk wist wat ik wilde worden "als ik later groot ben". Gescheiden, een Happy Mamma, en een onafhankelijk bestaan. Ik run een franchise kledingwinkel van een van de grootste Italiaanse kinderkleding merken.

Daarnaast , om de druk van de ketel te halen, rommel ik in verloren of gevonden minuutjes in de tuin, zaai ik onbespoten (ook niet van de 6 katten of 3 honden) groente en fruit. 

GLC Luxemburg

Jet Wendel

Ik heb Nederland in 1995 verlaten en ben na vele omzwervingen in 2003 in Luxemburg beland, waar ik nog steeds woon en werk. Ik ben werkzaam voor meerdere Nederlandse binnenvaartbedrijven hier in Luxemburg. Ik kom nog regelmatig in Nederland bij mijn familie. Ik ben getrouwd en heb geen kinderen. 

GLC Oostenrijk

mr. J.M.(Menno) Schmidt

Menno studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en studeerde eveneens in Wenen, Oostenrijk. In 2001 werd hij als advocaat bij de Amsterdamse Balie ingeschreven en vanaf 2013 is Menno ook als advocaat in Wenen werkzaam. Menno houdt zich voornamelijk bezig met grensoverschrijdende civiele- en handelszaken, distributie en agentuur. Menno woont in Oostenrijk in de buurt van Wenen, is ----getrouwd en heeft twee zoons. Menno Schmidt is o.a. lid van de Nederlandse Vereniging van Wenen en vereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam.

Henk Overbeeke

Ter ondersteuning

GLC Spanje

Ditte Kramers

Ditte Kasmi-Kramers, geboren te Gouda, getrouwd en één zoon. Op dit moment 13 1/2 jaar woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca.  

Sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na het behalen van mijn Bachelor kreeg ik de kans om mij nog meer te verdiepen in Sociologie dmv een baan als afdelings-secretaresse op de afdeling Empirische Sociologie. In de avonduren opleidingen gedaan voor Management Assistente en Cambridge Engels.
Gewerkt voor een Amerikaans bedrijf als Management Assistente. Laaste werkervaring Project Manager bij AVR Rijnmond tesamen met Royal Haskoning. Mijn kenmerken zijn vasthoudendheid, doorzettingsvermogen. Passie betekent voor mij het helpen van mensen in de maatschappij die het minder hebben dan ik en een luisterend oor. Hobby is het zelf maken van keramiek.
 
Mijn binding met andere NIHB'ers is in feite heel simpel te noemen, zij lopen tegen dezelfde problemen aan als ik, bij de Nederlandse instanties en worden vaak als geen Nederlander meer behandeld maar gezien als een outsider. En tegen dit onrecht wil ik een vuist maken met al die andere NIHB'ers.
GLC Thailand

Bert Hermanussen

Bert studeerde technische bedrijfskunde en internationaal recht en werkte 16 jaar voor de Nederlandse overheid (gemeenten en politie) en had een eigen organisatieadviesbureau gespecialiseerd in de volledige begeleiding van omvangrijke en complexe Europese aanbestedingsprocedures.

Bert woonde 5 jaar in China en woont nu alweer 5 jaar in Thailand.

Sinds februari 2019 is Bert actief als Landencoordinator Azië en belast met het verwerven van brede steun voor het behartigen van de belangen van Nederlanders die o.a. in China, Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand wonen en/of werken.

GLC Turkije

Udo Peters

Udo Peters (1967) geboren in Doetinchem, mijn loopbaan begon bij een transportonderneming waar ik doorgroeide tot Chef Werkplaats. Tijdens een vakantie (1997) in Turkije leerde ik mijn vriendin kennen die daar een horecazaak runde. Vervolgens gaf ik mijn baan op en vertrok naar Turkije. Nu woonachtig in Alanya hou ik me bezig met de Nederlandse Vereniging in Alanya (NLAlanya) en sinds juni 2019 ben ik GOED landencoordinator voor Turkije.

GLC Zuid-Afrika

Birgit Nollen

Geboren in 1972 en trotse moeder van twee prachtige kinderen. Na een consultancy opdracht in Sri Lanka waar ik gedurende een periode van zo’n 2,5 jaar mocht wonen, ben ik vertrokken naar Den Haag. Hier ik heb ruim 14 jaar gewoond en ben ik als jurist werkzaam geweest bij het Ministerie van Justitie. Omdat het avontuur bleef trekken zijn mijn man, de kinderen en ik in 2014 naar Kaapstad, Zuid Afrika vertrokken. Na verscheidene commerciele en adviserende werkzaamheden in Zuid Afrika, Swaziland en Mozambique, heb ik eindelijk mijn grote passie gevonden, werken in de townships. Als business developer en oprichster van een NPO ben ik actief betrokken bij de realisatie van een aantal projecten die de leefomstandigheden verbeteren. Daarnaast kan ik mijn andere grote passie, avontuurlijke reizen, combineren met het bedrijf dat mijn man en ik in Zuidelijk Afrika zijn gestart. Mijn motto: ‘Of all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt – John Muir’ 

Ondersteuning Bestuur

Het bestuur ondersteunen in de administratie en organisatie, onder andere d.m.v. het structureren/opzetten en bijhouden van het archief-systeem, cloud omgevingen en (web)applicaties, communicatie onderling en naar de buitenwereld toe. Aansturing van de diverse Teams.

Admin & Organisatie

Adrianna M. Skouras-Trommel

Administratieve Ondersteuning Bestuur

Adrianna M. Skouras-Trommel - Heeft in Griekenland gewoond en op dit moment woont zij in Zweden, na een aantal maal terggekeerd te zijn in Nederland.

Adrianna ondersteunt de Stichting met administratie, archivering, mailings, file management en notuleert de bestuursvergaderingen.

Vrijwilligers Coordinator

Annalies Lutjen

Vrijwilligers Coordinator

Ik ben geboren in Einhoven en woon nu bijna 10 jaar in Thailand. Heb de Master opleiding HRM afgerond. Dit nadat ik een aantal jaren heb gewerkt als secretaresse en administratief medewerkster. Werkte vaak binnen de afdeling Personeelsmanager of Human Resource Manager, zoals dat tegenwoordig vaak heet. Besloot daarom de Master opleidng HRM te volgen. Heb bij diverse bedrijven gewerkt en ook een eigen bedrijf gehad samen met mijn man op het gebied van Personeelsmanagement en Coaching.

Vervolgens naar Thailand vertrokken en we wonen nu in de buurt van Pattaya, Na Jomtien. In Pattaya ben ik lid van Nederlandse Vereniging en houdt me bezig met het organiseren van evenementen en zorg voor de financien (Penningmeester).

Redactie Website

Nienke Groenedijk

Web-redacteur voor Stichting GOED

Nienke Groenendijk-Feenstra studeerde Franse taal- en letterkunde omdat ze Frans een mooie taal vond. Enkele jaren na het behalen van het doctoraalexamen Frans (1980) voltooide zij een vertaalopleiding Engels. Sinds 1994 werkt zij als freelance (beëdigd) vertaler Frans en Engels. Daarnaast is zij actief als ondertitelaar en copywriter. Verder biedt Nienke begeleiding op redactioneel gebied, voor online en gedrukte media. Zelf zegt ze: ‘Als het maar met taal te maken heeft en ik een boodschap helder kan overbrengen’.

Website: www.groenendijk.info

Communicatie

Heidi Peters

Redigeren en schrijven

Heidi Peters, sinds medio 2019 woon ik in Duitsland, net over de grens. Ik ben zelfstandig communicatieadviseur/redacteur en ondersteun de stichting op het gebied van taal en tekst en eventueel wat andere communicatie. De naam van mijn bedrijf is GRIJP, als een verwijzing naar 'begrijpen'. Enerzijds schrijf ik  graag in begrijpelijke taal, anderzijds hoop ik dat met mijn hulp organisaties hun verhaal zo kunnen overbrengen dat hun doelgroep hen begrijpt.

Mijn partner komt uit Tunesië en ik ben in Duitsland gaan wonen omdat dit het makkelijker zou maken om samen te kunnen zijn. Ik schrijf 'zou', omdat dit tot op heden nog niet is gelukt. Ik kom dus veel in Tunesië en geniet dan van een andere cultuur met andere gewoonten. Vooral wanneer ik bij de familie thuis ben, op het platteland. Het delen van kennis over verschillende culturen vond ik ook bij De Wereldwijven. Daarom heb ik me aangesloten bij het schrijfteam en schrijf af en toe artikelen, vooral over gezinsmigranten en inburgering.

Tot mijn emigratie, nou, zelfs tot ik online Stichting GOED tegenkwam, was ik me niet bewust wat er allemaal bij een emigratie/immigratie kan komen kijken. Ik vind het werk van de stichting belangrijk en inhoudelijk hartstikke interessant, daarom heb ik me opgegeven als vrijwilliger.

Expertise / Kennisbank

Ervaringsdeskundige, mensen met expliciete kennis die GOED kunnen adviseren. Die vragen kunnen beantwoorden en/of een kennisbank kunnen bijhouden (artikelen schrijven, verwerken, archiveren) betreffende specifieke onderwerpen voor Nederlanders in het Buitenland.

Nationaliteit

Kris von Habsburg woont al meer dan 25 jaar in den vreemde (Engeland, Thailand, China, Ierland, Australië, VS, etc) waar hij ervaring heeft met internationaal werken, huwelijk, scheiding, kinderen, en heeft zelf met zijn kinderen ook een andere nationaliteit erbij. Hij heeft ook een paar jaar als consulair medewerker gewerkt en heeft daar kennis opgedaan van zaken zoals afgifte paspoorten, nationaliteitswetgeving, consulaire bijstand etc. Kris geeft stichtingen en politici advies op dit gebied en geeft vaak informeel advies aan anderen om te zorgen dat men binnen de wet blijft en nationaliteitsproblematiek vermijdt. De auteur is erg begaan met de problematiek en leed veroorzaakt door de huidige nationaliteitswetgeving, die onder andere families kan scheiden en ouderen doet vereenzamen zoals hij onder meer zag via zijn werk in Australië. Hij herkende al snel hoe de nationaliteitswetgeving Nederlandse immigranten en hun families raakt en dat het ook anders kan. Website: Nederlanders in den Vreemde


Paul Munsell woont zo’n 30 jaar in het buitenland (VS, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Hij heeft Franse en Duitse taal en letterkunde gestudeerd aan de Georgetown University te Washington DC en de George Mason University, Virginia. Daarna studeerde hij politieke wetenschappen en recht aan de Institut d’Études Politiques de Paris en de Université de Paris (Panthéon-Assas) te Parijs. Paul heeft de Facebookgroep “Netherlands/Dutch Nationality Law Changes 2010 & Latent Dutch” opgericht. Volgens de Nederlandse ambassade te Washington was Paul de eerste Nederlander in Noord-Amerika die de optieverklaring in 2010 voor de “Latente Nederlanders” heeft afgelegd. Omdat de officiële informatie van de overheid vaak aanleiding geeft tot verwarring of onduidelijkheid, beantwoordt hij graag onofficieel kwesties over het Nederlanderschap, ter ondersteuning van Nederlanders in het buitenland.

Supporters

Supporters, verspreiden ons GOED nieuws via online communities en sociale media. Denk aan nieuwsberichten, nieuwsbrieven, nieuwsflashes, maar ook bijvoorbeeld de paspoort en DigiD enquête en het Nationaliteitsonderzoek. 

Supporter Australie

Henk Tobbe

Supporters Canada

Jo Rogge

GOED Supporter

Geboren in Heerlen, Limburg. Horeca opleiding gevolgd en gewerkt in een klein restaurant in Schinveld. Met de Holland Amerika Cruise Lijn gaan varen toen ik 17 jaar oud was. Nog een jaar bij de Schouwburg in Apeldoorn gewerkt en toen in 1978 naar Canada vertrokken.

Gewerkt in hotels en resorts als Chef en Food and Beverage Manager. Nu werk ik al 18 jaar met Youth at Risk in een kamp bij Algonquin Provinciaal Park in Ontario. Leiding geven en werken met een team vind ik belangrijk. Getrouwd met een Canadese schat en heb twee kinderen.

Cor van der Want

Oakville, Ontario

Supporter Denemarken

Hennie Laske

Supporter Duitsland

Tecla Williams

Supporter Duitsland / NIHB moderator

Supporter Filipijnen (Cebu)

Wilhelm van der Kolk

Supporter Finland

Ronald W.A. Eveleens

GOED Supporter / NIHB-Moderator

Opgegroeid in Aalsmeer-NH, op zijn 19de vertrokken naar de VS waar hij bijna 10 jaar gewoond, gewerkt,  gestudeerd en een eigen bedrijf heeft opgezet op het gebied van land en tuinbouw. Daarna, werkzaam voor de EU in Japan en later een eigen Japanse vertegenwoordiging gehad in nauwe samenwerking met de EU en Nederlandse landbouw attaché in Tokyo. Heeft totaal ruim 4 jaar in Japan gewoond met korte periodes tussendoor in Zuid-Korea, Maleisië en Taiwan. Getrouwd sinds 1986 met een Koreaanse vrouw. In de jaren ‘90  heeft hij 6 jaar een bedrijf in Nederland geleid op gebied van mechanisatie op land en tuinbouw en sinds begin 1997 Hotelier van een Hotel/B&B in Kuusamo, Finland.

Supporter Frankrijk

Anje Post

Supporter Frankrijk / NIHB moderator

Geboren in Sliedrecht en daar bijna 23 jaar gewoond. Getrouwd in '74 en met mijn man voor het werk meegegaan naar Quito waar we 2 jaar gewoond hebben. Vervolgens hebben we gewoond , gewerkt en onze 3 kinderen gekregen in Guatemala, Madrid, Caracas, Santiago de Chile en terug naar Quito. In '91 terug naar NL voor 14 jaar en daarna weer naar buiten, Spanje en nu Frankrijk.

Heb veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere in NL voor VluchtelingenWerk. Ben vrijwilliger gedetineerden bezoeker voor Reclassering NL in samenwerking met het consulaat te Parijs. Ik "doe" de website van de FANF.fr en geniet van onze kleinkinderen.

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Belangrijke informatie en de laatste nieuwtjes voor Nederlanders die in het buitenland wonen. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This