Selecteer een pagina

Vrijwilligers van Stichting GOED stellen zich voor

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Grenzeloos Onder Een Dak. Zonder de inzet van vrijwilligers zou de Stichting niet optimaal kunnen functioneren. Onze vrijwilligers wonen en/of werken zelf in het buitenland en maken graag wat tijd vrij om hun steentje bij te dragen aan het algemeen belang van alle Nederlanders die in het buitenland wonen.

We hebben vrijwilligers die ons helpen met de administratie, organisatie, communicatie en mensen die hun specifieke kennis met ons delen. Voorbeeld van specifieke kennis, zie onze nationaliteits-kennisbank en zorg-kennisbank. Onze GOED vertegenwoordigers, of ook wel ambassadeurs genoemd, hebben als taak om in hun woonland, zoveel mogelijk te netwerken binnen de Nederlandse gemeenschap aldaar en contacten te leggen met verenigingen, clubs, organisaties, bedrijven en de ambassade/consulaat. Ook zeker niet onbelangrijk zijn de GOED supporters die onze informatie verspreiden via social media en kunnen eventuele problemen traceren en terugkoppelen.

Wil je ook deel uitmaken van deze club fantastische mensen? Registreer je dan als vrijwillger. 

GOED Vertegenwoordigen

De ambassadeurs van GOED vertegenwoordigen ons in hun land of regio. De ambassadeurs netwerken veel en peilen de behoeften van Nederlanders in het buitenland en verspreiden tegelijkertijd het nieuws van GOED. Ze geven de Stichting bekendheid bij de Nederlandse ambassade, consulaat, de honorair consul en de Nederlandse organisaties. Als de gelegenheid zich voordoet, informeren ze Nederlanders over Stichting GOED, bijvoorbeeld op Nederlandse bijeenkomsten en recepties in de regio.

Australie

Janine Soetens

Geboren in Arnhem en getogen in Bunnik (dicht bij Utrecht). Ik ben na mijn middelbare opleiding fysiotherapie gaan studeren in Utrecht. Op dat moment (1992) was er weinig werk voor Fysio’s. Mijn man, die in Nederland woonde had dezelfde opleiding gevolgd maar is Australiër, dus besloten we om in 1993 voor een paar jaar naar Australië (Brisbane) te gaan om werk ervaring op te doen. 27 jaar later woon ik nog steeds in Australië, maar nu een man armer en een zoon rijker.

Ik heb 23 jaar mijn eigen fysio praktijk gehad. Ik heb in veel comités gezeten voor vrijwilligers werk, een sportcommissie voor een school op gestart en 4 jaar chair geweest.  Verder reis ik als vrijwilliger fysio met het Australische Futsal -AMF-team naar de wereldkampioenschappen.

Nu mijn zoon van school is heb ik tijd voor nieuw vrijwilligerswerk. Op het moment run ik samen met een andere admin de Facebookgroep “Nederlanders in Australië”, die een kleine 8000 leden heeft. Een perfect platform voor informatie van Stichting  GOED.

Azie

Onze vertegenwoodiger in Azië is belast met het verwerven van brede steun voor het behartigen van de belangen van Nederlanders die o.a. in China, Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand wonen en/of werken.

 

Italie

Miranda Jansen

Geboren in Haarlem, meer dan een halve eeuw geleden, in een bijna doorsnee Hollandse familie. Heel wat scholen doorlopen en met vallen en opstaan succesvol afgemaakt. Havo, Horecavakschool, Dansacademie, Spaans gestudeerd, de Modeacademie etc. Totdat ik dacht dat het tijd werd om eens te gaan nadenken over wat ik  "later als ik groot ben" wilde gaan worden. Om dat te bedenken heb ik de koffers en wat spulletjes in de auto gegooid en in 1986 vertrokken naar Spanje. 

Vier fantastichse jaren met veel plezier op Mallorca gewerkt. In 1990 besloot ik maar eens een weekje naar Napels te gaan, dat werd 8 jaar, een huwelijk en de geboorte van een dochter. Voor de liefde in Italie gebleven. Deze liefde bracht ons in 1997 in Varese, 40 km van Milaan, daar kwam dochter twee ons gezin verblijden en intussen werkte ik in de diverse bedrijven die ik  samen had met de vader van mijn kinderen.

Tot op de dag dat ik eindelijk wist wat ik wilde worden "als ik later groot ben". Gescheiden, een Happy Mamma, en een onafhankelijk bestaan. Ik run een franchise kledingwinkel van een van de grootste Italiaanse kinderkleding merken.

Daarnaast , om de druk van de ketel te halen, rommel ik in verloren of gevonden minuutjes in de tuin, zaai ik onbespoten (ook niet van de 6 katten of 3 honden) groente en fruit. 

Malta

Floris Keijser

Floris heeft gewoond in Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en woont nu in Malta. Ook verblijft hij regelmatig voor langere tijd op plekken als China, Zwitserland en Australie samen met zijn vrouw en zoon van nu 7 jaar. Floris geniet erg van het expat leven en zet zit graag in voor expat belangen want die zijn, naar zijn mening, wat onderbelicht.

Oostenrijk

Henk Overbeeke

Naast vertegenwoodiger Oostenrijk is Henk ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Wenen. Henk is getrouwd met een Oostenrijkse en beiden werkten ze voor de Shell. Een tijdlang was hun thuislokatie niet gedefinieerd, maar daar kwam verandering in toen er gezinsuitbreiding kwam. De keuze viel natuurlijk op Oostenrijk. Ze bouwden een huis op familiegrond in Hietzing. In 2010 werd zijn vrouw overgeplaatst naar Nederland en ging het hele gezin mee. Henk werkte toen over de hele wereld, en dus maakte het voor zijn positie niet uit of zijn thuisbasis nou Nederland of Oostenrijk was. Twee jaar later hebben zo alsnog besloten om Nederland weer te verlaten en terug naar hun oude thuisbasis in Oostenrijk te komen. Sindsdien wonen ze met veel plezier buiten de stad.

Spanje

Ditte Kramers

Ditte Kasmi-Kramers, geboren te Gouda, getrouwd en één zoon. Op dit moment 13 1/2 jaar woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca.  

Sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na het behalen van mijn Bachelor kreeg ik de kans om mij nog meer te verdiepen in Sociologie dmv een baan als afdelings-secretaresse op de afdeling Empirische Sociologie. In de avonduren opleidingen gedaan voor Management Assistente en Cambridge Engels.
Gewerkt voor een Amerikaans bedrijf als Management Assistente. Laaste werkervaring Project Manager bij AVR Rijnmond tesamen met Royal Haskoning. Mijn kenmerken zijn vasthoudendheid, doorzettingsvermogen. Passie betekent voor mij het helpen van mensen in de maatschappij die het minder hebben dan ik en een luisterend oor. Hobby is het zelf maken van keramiek.
 
Mijn binding met andere NIHB'ers is in feite heel simpel te noemen, zij lopen tegen dezelfde problemen aan als ik, bij de Nederlandse instanties en worden vaak als geen Nederlander meer behandeld maar gezien als een outsider. En tegen dit onrecht wil ik een vuist maken met al die andere NIHB'ers.

Ondersteuning Bestuur

Het bestuur ondersteunen in de administratie en organisatie, onder andere d.m.v. het structureren/opzetten en bijhouden van het archief-systeem, cloud omgevingen en (web)applicaties, communicatie onderling en naar de buitenwereld toe. Aansturing van de diverse Teams en werkgroepen. Deelname in besprekingen, bijeenkomsten, congressen en beursen in Nederland en het buitenland.

Admin & Organisatie

Adrianna M. Skouras-Trommel

Administratieve Ondersteuning Bestuur

Adrianna M. Skouras-Trommel - Heeft in Griekenland gewoond en op dit moment woont zij in Zweden, na een aantal maal terggekeerd te zijn in Nederland.

Adrianna ondersteunt de Stichting met administratie, archivering, mailings, file management en notuleert de bestuursvergaderingen.

Vrijwilligers Coordinator

Annalies Lutjen

Vrijwilligers Coordinator

Ik ben geboren in Eindhoven en woon in België, Poppel, tussen Tilburg en Turnhout. Ben wel Nederlandse.Nadat ik al een aantal jaren had gewerkt als secretaresse en administratief medewerkster heb ik de Masteropleiding HRM afgerond. Ik werkte vaak binnen de afdeling Personeelsmanager of Human Resource Manager, zoals dat tegenwoordig vaak heet. Daarom besloot ik de Masteropleiding HRM te volgen. Heb bij diverse bedrijven gewerkt en ook een eigen bedrijf gehad samen met mijn man op het gebied van Personeelsmanagement en Coaching. 

Vervolgens kwamen we steeds vaker naar Thailand. Om het verblijf in Thailand prettiger te laten verlopen hebben we daar een huis in Pattaya, Na Jomtien. In Pattaya ben ik lid van de Nederlandse Vereniging. Op de momenten dat ik in Thailand ben houd ik me bezig met het organiseren van evenementen en zorg voor de financiën (Penningmeester). 

Redactie Website

Nienke Groenedijk

Web-redacteur voor Stichting GOED

Nienke Groenendijk-Feenstra studeerde Franse taal- en letterkunde omdat ze Frans een mooie taal vond. Enkele jaren na het behalen van het doctoraalexamen Frans (1980) voltooide zij een vertaalopleiding Engels. Sinds 1994 werkt zij als freelance (beëdigd) vertaler Frans en Engels. Daarnaast is zij actief als ondertitelaar en copywriter. Verder biedt Nienke begeleiding op redactioneel gebied, voor online en gedrukte media. Zelf zegt ze: ‘Als het maar met taal te maken heeft en ik een boodschap helder kan overbrengen’.

Website: www.groenendijk.info

Communicatie

Heidi Peters

Redigeren en schrijven

Heidi Peters, sinds medio 2019 woon ik in Duitsland, net over de grens. Ik ben zelfstandig communicatieadviseur/redacteur en ondersteun de stichting op het gebied van taal en tekst en eventueel wat andere communicatie. De naam van mijn bedrijf is GRIJP, als een verwijzing naar 'begrijpen'. Enerzijds schrijf ik  graag in begrijpelijke taal, anderzijds hoop ik dat met mijn hulp organisaties hun verhaal zo kunnen overbrengen dat hun doelgroep hen begrijpt.

Mijn partner komt uit Tunesië en ik ben in Duitsland gaan wonen omdat dit het makkelijker zou maken om samen te kunnen zijn. Ik schrijf 'zou', omdat dit tot op heden nog niet is gelukt. Ik kom dus veel in Tunesië en geniet dan van een andere cultuur met andere gewoonten. Vooral wanneer ik bij de familie thuis ben, op het platteland. Het delen van kennis over verschillende culturen vond ik ook bij De Wereldwijven. Daarom heb ik me aangesloten bij het schrijfteam en schrijf af en toe artikelen, vooral over gezinsmigranten en inburgering.

Tot mijn emigratie, nou, zelfs tot ik online Stichting GOED tegenkwam, was ik me niet bewust wat er allemaal bij een emigratie/immigratie kan komen kijken. Ik vind het werk van de stichting belangrijk en inhoudelijk hartstikke interessant, daarom heb ik me opgegeven als vrijwilliger.

Ondersteuning Nederland

Anne Marie de Beaufort

Na de middelbare school in Roermond kon ik een jaar naar Costa Rica in 1995 met AFSReden om rurale ontwikkelingseconomie te gaan studeren in Wageningen. Na nog een aanvullend jaar Humanitarian Assistance in Groningen heb ik in Kenia gewerkt voor CARE International. In Nederland was ik vervolgens werkzaam als project assistent in de NGO-sector. In 2007 ben ik met mijn man meegereisd naar Duitsland, Rostock, en vanaf 2010 naar Frankrijk eerst in La Forest Landerneau en daarna in Bayeux. In Duitsland is onze tweeling geboren en in Frankrijk mijn derde dochter. In deze periode heb ik enkele opdrachten in projectmanagement en onderzoek gedaan. Daarnaast heb ik studies gevolgd -Master International Business en cursussen duurzaamheid en innovatie- gecombineerd met veel vrijwilligerswerk vooral op taalonderwijs en communicatiegebied. Sinds januari 2020 zijn we weer terug in Nederland en zie ik uit naar nieuwe uitdagingen en nieuwe contacten voor mij en mijn gezin.   


Cor van der Want

Cor heeft velen jaren in Canada gewoond en is nu weer teruggekeerd naar Nederland. 

Expertise / Kennisbank

Ervaringsdeskundige, mensen met expliciete kennis die GOED kunnen adviseren. Die vragen kunnen beantwoorden en/of een kennisbank kunnen bijhouden (artikelen schrijven, verwerken, archiveren) betreffende specifieke onderwerpen voor Nederlanders in het Buitenland.

Nationaliteit

Kris von Habsburg woont al meer dan 25 jaar in den vreemde (Engeland, Thailand, China, Ierland, Australië, VS, etc) waar hij ervaring heeft met internationaal werken, huwelijk, scheiding, kinderen, en heeft zelf met zijn kinderen ook een andere nationaliteit erbij. Hij heeft ook een paar jaar als consulair medewerker gewerkt en heeft daar kennis opgedaan van zaken zoals afgifte paspoorten, nationaliteitswetgeving, consulaire bijstand etc. Kris geeft stichtingen en politici advies op dit gebied en geeft vaak informeel advies aan anderen om te zorgen dat men binnen de wet blijft en nationaliteitsproblematiek vermijdt. De auteur is erg begaan met de problematiek en leed veroorzaakt door de huidige nationaliteitswetgeving, die onder andere families kan scheiden en ouderen doet vereenzamen zoals hij onder meer zag via zijn werk in Australië. Hij herkende al snel hoe de nationaliteitswetgeving Nederlandse immigranten en hun families raakt en dat het ook anders kan. Website: Nederlanders in den Vreemde


Paul Munsell woont zo’n 30 jaar in het buitenland (VS, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Hij heeft Franse en Duitse taal en letterkunde gestudeerd aan de Georgetown University te Washington DC en de George Mason University, Virginia. Daarna studeerde hij politieke wetenschappen en recht aan de Institut d’Études Politiques de Paris en de Université de Paris (Panthéon-Assas) te Parijs. Paul heeft de Facebookgroep “Netherlands/Dutch Nationality Law Changes 2010 & Latent Dutch” opgericht. Volgens de Nederlandse ambassade te Washington was Paul de eerste Nederlander in Noord-Amerika die de optieverklaring in 2010 voor de “Latente Nederlanders” heeft afgelegd. Omdat de officiële informatie van de overheid vaak aanleiding geeft tot verwarring of onduidelijkheid, beantwoordt hij graag onofficieel kwesties over het Nederlanderschap, ter ondersteuning van Nederlanders in het buitenland.

Pensioen

Floris, ook onze vertegenwoordiger in Malta, heeft de kennisbank Pensioen opgezet het de hulp van Lodewijk. Samen onderhouden ze de kennisbank voor Stichting GOED, zij zullen de informatie in de kennisbank geleidelijk uitbreiden en up to date houden.

Floris Keijser woont al jaren buiten Nederland en dat bevalt hem prima. Samen met zijn vrouw en zoon van nu 7 jaar hebben ze gewoond in Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en nu in Malta. Ook verblijven ze regelmatig tijdelijk ergens anders bijvoorbeeld in China, Australië en Zwitserland. Floris heeft een achtergrond in marketing en een Master in Entrepreneurship. Hij helpt graag expats en bedrijven met grenzeloze mogelijkheden en valkuilen. Bijvoorbeeld via expatpensioen.nl probeert hij expats bewust te maken van het vaak enorme pensioengat dat ze hebben.

Lodewijk Lagemaat woont al lange tijd als gepensioneerde in Thailand. Vandaaruit volg hij nauwkeurig de media op het gebied van de pensioenen en zo hoopt hij een bijdrage te leveren binnen Stichting GOED.

Delen GOED nieuws

Supporters verspreiden van onze nieuwsberichten, nieuwsbrieven, nieuwsflashes of enquêtes en onderzoeken via Facebook en andere social media kanalen.

Supporter Australie

Karin Eastwood

Supporters Canada

Jo Rogge

GOED Supporter

Geboren in Heerlen, Limburg. Horeca opleiding gevolgd en gewerkt in een klein restaurant in Schinveld. Met de Holland Amerika Cruise Lijn gaan varen toen ik 17 jaar oud was. Nog een jaar bij de Schouwburg in Apeldoorn gewerkt en toen in 1978 naar Canada vertrokken.

Gewerkt in hotels en resorts als Chef en Food and Beverage Manager. Nu werk ik al 18 jaar met Youth at Risk in een kamp bij Algonquin Provinciaal Park in Ontario. Leiding geven en werken met een team vind ik belangrijk. Getrouwd met een Canadese schat en heb twee kinderen.

Supporter Denemarken

Hennie Laske

Supporter Duitsland

Tecla Williams

Supporter Duitsland / NIHB moderator

Supporter Filipijnen (Cebu)

Wilhelm van der Kolk

Ik woon in Adlaon- Cebu, dat is een dorpje 25 km buiten Cebu-cityIn mijn werkzame leven, ben ik na enkele jaren gevaren te hebben als W.T.K., aan de wal als buschauffeur gaan werken. Uiteindelijke 27 jaar bij Connexxion. 

In mijn vrije tijd heb ik in Nederland ongeveer 10 jaar als drummer in een Dixielandband gespeeld. Hier in de Filipijnen heb ik diverse vrienden leren kennen door de muziek. Helaas geen Dixie meer, maar zingen en Washboard spelen. Iheb 2 kinderen in Nederland en 2 kleinkinderen. Doordat ik daar weinig contact mee heb is de behoefte om naar Nederland te gaan niet zo groot. 

Supporters Frankrijk

Anje Post

Geboren in Sliedrecht en daar bijna 23 jaar gewoond. Getrouwd in '74 en met mijn man voor het werk meegegaan naar Quito waar we 2 jaar gewoond hebben. Vervolgens hebben we gewoond , gewerkt en onze 3 kinderen gekregen in Guatemala, Madrid, Caracas, Santiago de Chile en terug naar Quito. In '91 terug naar NL voor 14 jaar en daarna weer naar buiten, Spanje en nu Frankrijk.

Heb veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere in NL voor VluchtelingenWerk. Ben vrijwilliger gedetineerden bezoeker voor Reclassering NL in samenwerking met het consulaat te Parijs. Ik "doe" de website van de FANF.fr en geniet van onze kleinkinderen.


Francesca (Fran) Jacqueson

Francesca, 56 jaar oud en woonachtig in Frankrijk sinds 1985, eerst ten zuiden van Perpignan, daarna Montpellier, en na 30 jaar Parijs nu  in de buurt van Le Mans. Ik ben getrouwd met een Fransman, 4 kinderen, 3 kleinkinderen. Op dit moment ben ik mijn eigen bedrijfje aan het opzetten als freelance Communications Consultant. 

Supporter Griekenland

 

Supporter Finland

Ronald W.A. Eveleens

GOED Supporter / NIHB-Moderator

Opgegroeid in Aalsmeer-NH, op zijn 19de vertrokken naar de VS waar hij bijna 10 jaar gewoond, gewerkt,  gestudeerd en een eigen bedrijf heeft opgezet op het gebied van land en tuinbouw. Daarna, werkzaam voor de EU in Japan en later een eigen Japanse vertegenwoordiging gehad in nauwe samenwerking met de EU en Nederlandse landbouw attaché in Tokyo. Heeft totaal ruim 4 jaar in Japan gewoond met korte periodes tussendoor in Zuid-Korea, Maleisië en Taiwan. Getrouwd sinds 1986 met een Koreaanse vrouw. In de jaren ‘90  heeft hij 6 jaar een bedrijf in Nederland geleid op gebied van mechanisatie op land en tuinbouw en sinds begin 1997 Hotelier van een Hotel/B&B in Kuusamo, Finland.

Supporter VK

Christy Read

Christy woont nu in Oxfordshire en is vaak betrokken bij het organiseren van evenementen, voor de PTA en Nederlandse Verenigingen, in het buitenland.

 

Vrienden van Stichting GOED

Vrienden van Stichting GOED

Sluit je gratis bij ons aan, belangenbehartiging doe je immers samen!

Ontvang ons nieuws en informatie over lopende projecten. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This