Vrijwilligers van Stichting GOED stellen zich voor

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Grenzeloos Onder Een Dak. Zonder de inzet van vrijwilligers zou de Stichting niet optimaal kunnen functioneren. Onze vrijwilligers wonen en/of werken zelf in het buitenland en maken graag wat tijd vrij om hun steentje bij te dragen aan het algemeen belang van alle Nederlanders die in het buitenland wonen. 

We hebben vrijwilligers voor uitlopende taken en daarnaast de GOED Landen Coördinator, afgekort GLC. Die hebben als taak om in zijn/haar woonland zoveel mogelijk te netwerken en contact te leggen met andere Nederlandse verenigingen, clubs, organisaties, bedrijven, de ambassade/consulaat en potentiele sponsors.

Nienke Groenendijk

Nienke Groenendijk

Web-redacteur voor Stichting GOED

Nienke Groenendijk-Feenstra studeerde Franse taal- en letterkunde omdat ze Frans een mooie taal vond. Enkele jaren na het behalen van het doctoraalexamen Frans (1980) voltooide zij een vertaalopleiding Engels. Sinds 1994 werkt zij als freelance (beëdigd) vertaler Frans en Engels. Daarnaast is zij actief als ondertitelaar en copywriter. Verder biedt Nienke begeleiding op redactioneel gebied, voor online en gedrukte media. Zelf zegt ze: ‘Als het maar met taal te maken heeft en ik een boodschap helder kan overbrengen’.

Website: www.groenendijk.info

Ditte Kasmi-Kramers

Ditte Kasmi-Kramers

GLC in SPANJE

Mijn naam is Ditte Kasmi-Kramers, geboren op 21 mei 1954 te Gouda, ben getrouwd en wij hebben één zoon. Zijn op dit moment 13 1/2 jaar woonachtig in Spanje aan de Costa Blanca.  

Heb mijn gymnasium afgerond en daarna Sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.
Na het behalen van mijn Bachelor (3 jaar) kreeg ik de kans om mij nog meer te verdiepen in Sociologie dit dmv het aannemen van een baan als afdelings-secretaresse van de afdeling Empirische Sociologie. Ook enkele proefschriften uitgewerkt. In de avonduren opleidingen gedaan voor Management Assistente en Cambridge Engels.
Gewerkt voor een Amerikaans bedrijf als Management Assistente. Laaste werkervaring Project Manager bij AVR Rijnmond tesamen met Royal Haskoning.
Mijn kenmerken zijn vasthoudendheid, doorzettingsvermogen. Passie betekent voor mij het helpen van mensen in de maatschappij die het minder hebben dan ik en een luisterend oor. Hobby is het zelf maken van keramiek.
 
Mijn binding met andere NIHB’ers is in feite heel simpel te noemen, zij lopen tegen dezelfde problemen aan als ik, bij de Nederlandse instanties en worden vaak als geen Nederlander meer behandeld maar gezien als een outsider. En tegen dit onrecht wil ik een vuist maken met al die andere NIHB’ers.
Ronald Eveleens

Ronald Eveleens

Algemene ondersteuning

Ronald W.A. Eveleens (1958) – Opgegroeid in Aalsmeer-NH, op zijn 19de vertrokken naar de VS waar hij bijna 10 jaar gewoond, gewerkt,  gestudeerd en een eigen bedrijf heeft opgezet op het gebied van land en tuinbouw. Daarna, werkzaam voor de EU in Japan en later een eigen Japanse vertegenwoordiging gehad in nauwe samenwerking met de EU en Nederlandse landbouw attaché in Tokyo. Heeft totaal ruim 4 jaar in Japan gewoond met korte periodes tussendoor in Zuid-Korea, Maleisië en Taiwan. Getrouwd sinds 1986 met een Koreaanse vrouw. In de jaren ‘90  heeft hij 6 jaar een bedrijf in Nederland geleid op gebied van mechanisatie op land en tuinbouw en sinds begin 1997 Hotelier van een Hotel/B&B in Kuusamo, Finland.

Jo Rogge

Jo Rogge

Supporter

Geboren in Heerlen, Limburg. Horeca opleiding gevolgd en gewerkt in een klein restaurant in Schinveld. Met de Holland Amerika Cruise Lijn gaan varen toen ik 17 jaar oud was. Nog een jaar bij de Schouwburg in Apeldoorn gewerkt en toen in 1978 naar Canada vertrokken.

Gewerkt in hotels en resorts als Chef en Food and Beverage Manager. Nu werk ik al 18 jaar met Youth at Risk in een kamp bij Algonquin Provinciaal Park in Ontario. Leiding geven en werken met een team vind ik belangrijk. Getrouwd met een Canadese schat en heb 2 kinderen.

Bert Hermanussen

Bert Hermanussen

GLC Azië

Bert studeerde technische bedrijfskunde en internationaal recht en werkte 16 jaar voor de Nederlandse overheid (gemeenten en politie) en had een eigen organisatieadviesbureau gespecialiseerd in de volledige begeleiding van omvangrijke en complexe Europese aanbestedingsprocedures.

Bert woonde 5 jaar in China en woont nu alweer 5 jaar in Thailand.

Sinds februari 2019 is Bert actief als Landencoordinator Azië en belast met het verwerven van brede steun voor het behartigen van de belangen van Nederlanders die o.a. in China, Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand wonen en/of werken.

Adrianna M. Skouras-Trommel

Adrianna M. Skouras-Trommel

Administratieve ondersteuning

Adrianna M. Skouras-Trommel – Woont in Zweden en ondersteunt de Stichting met administratie, archivering, mailings, bestanden bijhouden en alles waar ze verder mee kan helpen.

Miranda Jansen

Miranda Jansen

GLC Italie

Geboren in Haarlem, meer dan een halve eeuw geleden. in een bijna doorsnee Hollandse familie. Heel wat scholen doorlopen en met succes, lees vallen en opstaan, afgemaakt. Havo, Horecavakschool, dansacademie, Spaans gestudeerd, de modeacademie en nog veel meer. Totdat ik dacht dat het tijd werd om eens te gaan nadenken over wat ik  “later als ik groot ben” wilde gaan worden. Om dat te bedenken heb ik de koffers en wat spulletjes in de auto gegooid en vertrokken naar Spanje in 1986. 

Vier fantastichse jaren op Mallorca gewerkt. Veel plezier gehad. Maar het is aanbeulen de zomermaanden. In 1990 besloot ik maar eens een weekje naar Napels te gaan. Dat werd 8 jaar, een huwelijk en de geboorte van een dochter. 

Voor de liefde in Italie gebleven dus. Deze liefde bracht ons in 1997 in Varese, 40 km van Milaan, daar kwam dochter twee ons gezin verblijden en intussen werkte ik in de diverse bedrijven die ik  samen had met de vader van mijn kinderen.

Tot op de dag dat ik eindelijk wist wat ik wilde worden ” als ik later groot ben”. Gescheiden Happy Mamma en een onafhankelijk bestaan dmv de franchisee kleding winkel van een van, zoniet het, grootste Italiaanse kinderkleding merk.

Daarnaast , om de druk van de ketel te halen, rommel ik in verloren of gevonden minuutjes in de tuin, zaai ik onbespoten ( ook niet van de 6 katten of 3 honden) groente en fruit die ook dit jaar eetbaar blijkt. 

GOED Supporters

Zij verspreiden de GOED nieuwsbrieven, nieuws-flashes en andere informatie via Sociale Media. Zij geven Stichting GOED bekendheid bij Nederlanders in het buitenland en rapporteren mogelijke structurele problemen, die in de online communities worden besproken.

Cor van der Want en Jo Rogge in Canada, Hennie Laske in Denemarken, Tecla Williams in Duitsland, Ron Eveleens in Finland,
Anje Post in Frankrijk

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Belangrijke informatie en de laatste nieuwtjes voor Nederlanders die in het buitenland wonen. 

U heeft zich succesvol aangemeld

Share This